loader
Foto

Mărturia în exclusivitate a unui fost deţinut politic, miercuri la „Prim-plan"

Mădălina Puşcalău Dobrovolschi  vă aşteaptă miercuri, 10 februarie,  la „Prim-plan". Vor fi analizate criteriile după care ne primim salariile. A doua parte aduce în exclusivitate mărturia cutremurătoare a unui fost deţinut politic.

 

Mădălina Dobrovolschi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În prima parte a ediţiei de miercuri a emisiunii Prim-plan, aflaţi adevărul despre salariile românilor. Guvernul pune în dezbatere publică legea salarizării. Cine va câştiga mai mult şi pe ce criterii?

Invitaţii Mădălinei Puşcalău Dobrovolschi, care vor răspunde la întrebări şi vor analiza subiectul alături de moderatoare, sunt Bogdan Hossu, preşedintele Confederației Naționale Sindicale "Cartel Alfa", Ana Birchall, deputat PSD, Gheorghe Ialomiţianu, deputat PNL, şi Daniel Fenechiu, deputat neafiliat.

În a doua parte a ediţiei de miercuri, aflaţi mărturiile cutremurătoare ale unui fost deţinut politic, încarcerat în puşcăriile comuniste. Dezvăluirile în exclusivitate ale fostului deţinut politic Mihai Bantea sunt făcute în ziua în care torţionarul Alexandru Vişinescu şi-a primit sentinţa definitivă. Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată, a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare.

Vor comenta acest subiect Radu Preda, directorul IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc), şi Mihai Bantea, fost deţinut politic.

Emisiunea se difuzează în direct, de la ora 21:00, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Telespectatorii pot adresa întrebări invitaţilor emisiunii Prim-plan din această seară pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR. Răspunsurile invitaţilor vor putea fi urmărite la Prim-plan.

***

De luni până joi, după Telejurnalul de la ora 20, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Luni, ați putut urmări emisiunea moderată de Adrian Bucur. Claudiu Lucaci aduce invitaţi relevanţi la Prim-plan marţi, Mădălina Puşcalău Dobrovolschi conduce dezbaterile de miercuri, iar joi, Alina Stancu încheie seria emisiunilor Prim-plan la TVR 1.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR +, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1