loader
Foto

Matteo, Carmen Burmă şi Mioara Roman, invitaţii Se zice că... de azi

La TVR 1, Nuami, Sonia, Flori şi Ioana v-au ţinut companie într-o nouă ediţie a emisiunii Se zice că...

 

FLORINA Constantinescu
Nuami Dinescu
Sonia Argint Ionescu
Se zice că...

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Statisticile arată că în perioada 2010-2012 s-au înregistrat peste 65 de mii de cazuri de violenţă conjugală. În România, aproape 800 de femei au murit în ultimii ani din cauza violenţei domestice. Se zice că, în România, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. În România sunt 53 de centre care oferă adăpost victimelor violenţei în familie, având o capacitate totală de 699 de locuri. Cele mai multe cazuri de violenţă domestică s-au înregistrat în familiile cu venituri mici. De ce stau femeile lângă un om care e agresiv, până când suportă, ce se întâmplă cu copiii într-o asemenea relaţie aflaţi de la invitatul emisiunii  Se zice că..., psihologul Ileana Iliescu. Încercări de a stopa, preveni violenţa domestică fac şi cei care au iniţiat campania „Alege demnitatea”. Prin această campanie, organizatorii vor  să-i determine pe cei care au probleme - fie sunt victime ale violenţei domenstice, fie au diverse dizabilităţi - să aibă curaj să ceară ajutor. Cei care au nevoie primesc, astfel, de la consiliere psihologică şi juridică, până la consiliere vocaţională, fiind îndrumaţi către o carieră.

Se zice că... Matteo luptă pentru promovarea versurilor şi că doreşte profunzime în melodie. De aceea, ultimele lui single-uri pun accent şi pe versuri. Denunţă goliciunea şi superficialitatea de care dau dovadă producătorii muzicali. Artistul are şi un secret: piesele pe care le scrie sunt inspirate din viaţa lui, din lucruri ce i se întâmplă, absolut oricine putând să se regăsească în versurile lui. Povestea numelui lui Mateo (MATEI ANTON AUREL EUGEN IOAN FLORENTIN VASILIU), a vieţii lui, a muzicii lui poate fi urmărită la Se zice că..., atunci când, Matteo feat Like Chocolate vor şi interpreta melodia Pe drumul meu.

Şi tot azi, la Se zice că..., faţă în faţă cu destinul este o doamnă distinsă, deșteaptă, cu un bagaj cultural vast, poliglotă, o fină cunoscătoare a culturii și civilizației arabe: Mioara Roman.

La 37 de ani, Carmen Brumă a demonstrat că o sarcină nu înseamnă renunţarea la o siluetă armonioasă: a acumulat 10 kilograme, iar în 10 săptămâni după ce a născut un baieţel sănătos, avea aceeaşi siluetă de invidiat. Şi pentru că meniul ei din timpul sarcinii a suscitat un mare interes, Carmen Brumă s-a hotărât să-l dezvăluie împreună cu o serie de sfaturi şi reţete utile, de mâncăruri ideale, pentru viitoarele mămici, care vor să-şi controleze greutatea şi să aibă o sarcină uşoară. La Se zice că..., de la TVR 1. În această după-amiază, Carmen Brumă vine să povestească despre sănătate, frumuseţe şi copii, dar şi despre cum se simte Mircea Badea după ultimul meci de box susţinut, de la ora 17.10, la TVR 1.

În ediţia anterioară, la Se zice că... cele patru prezentatoare ale emisiunii, precum şi telespectatorii au aflat că dieta omnivoră ne face mai deştepţi. Urmăriţi ce spune  Raluca Muntean, medic specialist endocrinolog, despre dieta omnivoră aici:

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1