loader
Foto

Mobilizarea internaţională în lupta cu terorismul, pe agenda “Vorbeşte Liber!”

Miercuri, 25 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1, Mihai Rădulescu a purtat o amplă discuţie despre pericolul terorismului islamic şi posibilele soluţii internaţionale, dar şi despre rolul mass-media în astfel de contexte.

 

Mihai Rădulescu

În prima parte a emisiunii, în studio s-a abordat subiectul mobilizării internaţionale împotriva terorismului islamic, urmat de discuţii despre recenta criză ruso-turcă de la graniţa NATO.

Armata turcă a doborât, marţi dimineaţă, un avion de vânătoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc. Moscova, însă, respinge acuzaţiile. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar o grupare insurgentă a etnicilor turci din Siria anunţase că au fost împuşcaţi mortal.

Partea I este disponibilă online pe TVR+.

În partea a doua a emisiunii, de la ora 22.00, s-a discutat despre rolul mass-media în transmiterea mesajelor cu tematică religioasă - pro sau contra unei dogme sau ideologii. Punctul de plecare al dialogului au fost reacţiile apărute la noi după tragedia de la #Colectiv şi în Franţa, după atentatele de la Paris, care s-au soldat cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Partea a II-a este disponibilă online pe TVR+.

***

În talk-show-ul serii de la TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Din 12 octombrie, emisiunea este moderată, alternativ, de: Sorin Avram (luni), Claudiu Lucaci (marţi), Adrian Bucur (miercuri), Mihai Rădulescu (joi). Produsă de Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive al TVR, Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului, care generează cele mai multe comentarii.

Emisiunea este urmată, de la 22.30, de Starea zilei şi Starea naţiei, cu Dragoş Pătraru. Ambele programe pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

13:00 Cu ai mei!

* Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1