loader
Foto

Codul Fiscal şi dinamica parlamentară, analizate la „Foc încrucişat”

Noul Cod Fiscal şi dinamica parlamentară la început de an şi de sesiune au fost subiectele dezbătute, duminică, 1 martie, în emisiunea „Foc încrucişat”, difuzată pe TVR 1 şi TVR+.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Emisiunea a fost moderată de Alina Stancu, alături de invitatul permanent Cornel Nistorescu.

Invitaţi au fost Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, şi în direct prin telefon Cătălin Predoiu, prim-ministru desemnat de PNL.

Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut că proiectul de guvernare prezentat de PNL este un program avortat, că PLR (formaţiunea sa – n.r.) este singura formaţiune liberală şi a subliniat că premierul Victor Ponta şi ministrul de finanţe au propria lor analiză bugetară.

„Actualul PNL este vechiul PDL în straie noi. Observ la PNL o schimbare de discurs. Noi nu funcţionăm în logica constituţională firească. Preşedintele nu are nevoie de o majoritate. El trebuie să fie un arbitru. PNL nu vrea să arate schimbarea”, a comentat Călin Popescu-Tăriceanu.

Referitor la noul Cod Fiscal, preşedintele Senatului a spus: „Dezbaterea din Parlament pentru noul Cod Fiscal se desfăşoară după un program normal. Dacă însă opoziţia tergiversează aceste discuţii, atunci guvernul este cel care trebuie să-şi asume întârzierea. Codul Fiscal este de esenţă liberală”.

În contextul urmăririlor penale şi al dosarelor deschise în ultima perioadă, Călin Popescu Tăriceanu a subliniat: „Unele dosare au fost puse la dospit şi acum au ieşit la suprafaţă. Domnul Băsescu şi doamna Udrea ne dădeau lecţii şi acum vedem că de fapt ei erau în spate. Suntem într-o situaţie în care există bulversare pe scenă politică. Opinia publică şi cetăţenii sunt dispuşi să accepte această formulă care poate eradica corupţia.”

Despre numirea lui Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii, preşedintele Senatului a spus: „Eduard Hellvig este o prezenţa pe care n-am remarcat-o. În privinţa votului pentru SRI, i-am întrebat pe colegii de partid, dar deocamdată nu am primit un răspuns convingător. Fie ne abţinem, fie fiecare votează cum vrea.”

„Domnului Predoiu nu pot să-i fac critici pentru perioada în care a activat în guvernul condus de mine, dar nu mă pot pronunţa pentru perioada în care a fost ministru în guvernul Boc”, a mai susţinut Călin Popescu-Tăriceanu.

La rândul său, Cătălin Predoiu, prim-ministru desemnat de PNL, a declarat în direct prin telefon, în emisiune:” Cetăţenii vor o politică ceva mai serioasă , armonie între cele două platforme: a lui Iohannis şi a PNL-ului. Noi, cei din PNL, vorbim de viitor. Măsurile noului Cod Fiscal sunt de inspiraţie liberală. Mai sunt însă multe probleme de rezolvat : colectarea de taxe, evaziunea fiscală.”

***

Pe TVR1, în fiecare duminică, la ora 13.00, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii.

Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

16:45 Floarea nopţii

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Cum apare si cum ne recuperam dupa AVC?

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Anca Mazilu , jurnalist TVR

Invitaţi: Ștefăniță Dima-medic primar radiolog, atestat în Neurologie Intervențională, dr. Cristina Gîrdan-medic specialist neurolog și dr. Augustin Dima-medic primar Medicină Fizică și Reabilitare

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1