loader
Foto

Galerie foto

O ediţie de sărbătoare, miercuri la “Se zice că…”

În Săptămâna Mare, la “Se zice că...” am vorbit despre arta încondeierii ouălor, dar şi despre pască şi pregătirea celor mai bune reţete din miel. Responsabili cu voia bună au fost Aneta Stan, Ianna, Distinto şi Proconsul.

 

Florina Constantinescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ioana şi Flori v-au propus să aflaţi secrete din arta vopsirii ouălor de Paşte de la invitatele speciale venite tocmai din Bucovina: Ileana Hotopilă şi Cristina şi Mădălina Niga. Apoi v-au dezvăluit din secretele bucătăriei aflate de la Mehrzad Mogazehi şi Alex Cârţu, chefii care, de-a lungul ediţiei, ne-au dat reţete de pască şi pulpă de miel la cuptor.

Şi pentru că mirosul de mâncare bună atrage imediat alţi musafiri, gazdele emisiunii v-au invitat în culisele unui demers educativ unic: Şcoala Altfel şi sutele de copii care deja au venit în vizită la Televiziunea Română.

Iar după copii nu pot urma decât alţi copii şi părinţii lor celebri: Ianna şi Proconsul, urmaţi de primul moment muzical al ediţiei, asigurat de Distinto, care apoi au predat ştafeta Anetei Stan. Al doilea moment muzical a căzut în sarcina Iannei, context în care şi-a făcut apariţia în platoul emisiunii reprezentanta UNICEF, Raluca Zaharia.

Discuţia din studio a alunecat înspre arta de a creşte copiii, iar invitata a trasat limitele dintre dojană şi agresiune şi a pledat pentru o educaţie armonioasă.

Apoi gazdele s-au întors la discuţia de context: sărbătorile pascale şi au invitat-o pe Aneta Stan să cânte, ca deschidere pentru rubrica Hituri de Legendă.

În ediţia de miercuri 8 aprilie ne-am reamintit, graţie vocii de aur a Adinei Răducan, de „Ave Maria”, piesa compusă în 1990 de Cornel Fugaru şi interpretată de Gabriel Cotabiţă, la Festivalul de la Mamaia din acelaşi an. Având o tematică interzisă până atunci în festival, melodia i-a adus compozitorului Premiul I la secţiunea de Creaţie. „Ave Maria” este totodată cântecul datorită căruia Gabriel Cotabiţă a devenit cu adevărat celebru în România, aşa cum a mărturisit într-un interviu.

Cine interpretează piesa în ediţia de miercuri, ce surpriză muzicală are Proconsul şi, mai ales, care sunt tendinţele în modă în această primăvară, dar şi alte câteva informaţii utile în Săptămâna Mare, aţi aflat urmărind emisiunea, de la ora 17.10, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Copiii si teatru, filme care pot schimba vieti, educatie non-formala, renasterea scolilor de meserii si parteneriate cu institutii ale statului, sunt subiectele editiei. Dedicam luna martie femeii rome, cea care mentine familia, conserva viitorul comunitatii si educa mostenitorii traditiilor si culturii rome. Invitata emisiunii va fi alaturi de noi una dintre cele mai cunoscute reprezentante a minoritatii rome. Mariana Buceanu Costache, consilier in cadrul Agentiei Nationale pentru Romi.

Producători: Anamaria Bobe Tecuceanu, Oana Roşca Creţulescu

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1