loader
Foto

Pe urmele Sfântului Efrem cel Nou, la Universul credinţei

În ediţia de duminică, 10 mai, a emisiunii  Universul credinţei vom fi pelerini de o zi la Mănăstirea Radu Vodă, pe urmele Sfântului Efrem cel Nou. De la ora 07:30, la TVR1.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+: prima parte/ a doua parte

Pelerin de-o zi: pe urmele Sfântului Efrem cel Nou

Săptămâna aceasta, obştea Mănăstirii Radu Vodă şi credincioşii aflaţi la Sfânta Liturghie au fost părtaşi ai unei mari bucurii. Părticele din Moaştele Sfântului Mucenic Efrem cel Nou au fost aşezate în biserica mare a mănăstirii spre a fi călăuzitor şi povăţuitor monahilor, iar credincioşilor sprijin în necazuri şi întărire în credinţă. Despre evenimentele petrecute de sărbătoarea Sfântului Mucenic Efrem cel Nou la Mănăstirea Radu Voda şi în alte locaşuri bucureştene veţi afla mai multe din reportajul semnat de Lucia Toader.

In memoriam: Părintele Roman Braga

Săptămâna trecută, Biserica Ortodoxă Româna l-a pierdut pe unul dintre marii săi duhovnici. La vârsta de 93 de ani, Părintele Roman Braga a trecut la cele veşnice.

Născut în Basarabia, la Condriţa, părintele Roman şi-a început pregătirea teologică la seminariile de la Cernica, Bucureşti şi apoi Chişinău. În 1947 a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti, pentru ca un an mai târziu să se înscrie la doctorat. Apropierea de viaţa creştină autentică a început-o de la vârsta de 12 ani, când a intrat pe poarta Mănăstirii Căldăruşani. Vocaţia sa de luptător s-a concretizat însă în timpul facultăţii, atunci când căuta calea pentru a înfrunta ideologia comunistă.

A fost arestat în două rânduri: în iulie 1948 şi cinci ani mai târziu, în iulie 1953. A executat, în total, 11 ani de temniţă grea. În 1968, patriarhul Justinian l-a trimis preot misionar în Brazilia şi apoi în Statele Unite, unde i-a păstorit pe românii ortodocşi pâna la trecerea sa la Domnul.

În ediţia de duminică, 10 mai, a emisiunii Universul Credinţei, Cristina Ionescu vă va oferi, din arhiva redacţiei, un interviu cu Părintele Roman Braga, realizat în Statele Unite, în 2005.

 

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1