loader
Foto

Primul concurs de picigin din istorie, la „Microbist de România”

Am învățat miercuri, 23 iunie, un sport vechi de un secol despre care nu știe aproape nimeni și am asistat la nașterea unui sport nou. Tudor Furdui ne-a așteptat cu episodul 9 al reality-show-ului de la TVR 1 pe 23 iunie, de la ora 22.00.

 

Tudor Furdui
Microbist de România

Picigin este un sport creat în 1908, în Croația, de niște băieți care voiau să joace polo, dar apa era prea mică. Pentru croați, picigin nu este un sport, este doar un mod de distracție pe plajă și, de multe ori, e doar un mod creativ de a impresiona fetele prin plonjoane spectaculoase.

Miercuri, la „Microbist de România”, de la ora 22.00, cei zece concurenți ne-au impresionat în manieră proprie, arbitrați de Tudor Furdui, în cel de-al nouălea episod al reality-show-ului de la TVR 1.

(w882)

Picigin se joacă pe plajă, în apă mică, cu cinci sportivi care încearcă să țină în aer o minge de tenis jupuită. Alte reguli nu sunt, dar fiecare încearcă să facă salturi cât mai spectaculoase atunci când lovește mingea. La „Microbist de România”, însă, jocul s-a jucat pe puncte, așadar o serie de reguli suplimentare au fost create: echipele au avut la dispoziție trei serii în care trebuie să țină mingea cât mai mult în aer, fiecare minge lovită aducând puncte.

(w882)

Proba individuală a adus cu ea și primul sport cu adevărat util în viață – prima competiție de curierat sportiv realizată vreodată. Iar ca să se pregătească pentru o eventuală viitoare carieră în curierat, cei zece suporteri au făcut tot ce trebuie să știe un curier adevărat: își găsesc marfa, o aranjează, o ambalează și o livrează la destinație, deplasându-se pe bicicletă. Lucrurile nu sunt însă tocmai simple, iar surprizele nu întârzie să apară pe parcursul probei. Cine scoate cel mai bun timp și reușește să livreze coletul intact primește și „bacșișul” meritat, mult râvnitele puncte care îl aduc mai aproape de marele premiu și de titlul de „Microbist de România”.

(w882)

Clasamentul se modifică după fiecare probă, astfel că e dificil de pronosticat cine va fi desemnat suporterul numărul 1 al României și va avea șansa de a petrece un citibreak de fotbalist în Istanbul.

(w882)

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1