loader
Foto

Hărţuirea la locul de muncă, pedepsită de lege

Ce înseamnă hărțuirea morală la locul de muncă? Cum putem preveni această formă de discriminare și care sunt consecințele legale pe care cel incriminat le poate suporta? Care sunt drepturile celui care se simte hărțuit, care sunt etapele reclamării faptei și ce dovezi sunt admise atunci când se ajunge în în Instanță? Răspunsul, în ediţia de miercuri, 4 decembrie, a emisiunii ,,Oamenii și legea”.  

 

Oamenii și Legea

De la ora 13:00, invitata Mihaelei OLARU este Cătălina BORDIANU, avocat.

(w882) Oamenii si

Constituie hărțuire morală la locul de muncă și se sancționează disciplinar, contravențional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern și/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condițiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnității angajatului, prin afectarea sănătății sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre următoarele forme: conduită ostilă sau nedorită; comentarii verbale; acțiuni sau gesturi.

(w882) Oamenii si

În ceea ce privește etapele pe care le poate urma victima, aceasta poate aborda direct presupusul hărțuitor, poate informa superiorul ierarhic al presupusului hărțuitor despre comportamentul nedorit si deranjant. Ulterior, victima poate informa persoana responsabilă sau comisia de primire și soluționare a cazurilor de hărțuire asupra oricăror acțiuni repetate de hărțuire pe criteriul de sex și de hărțuire morală la locul de muncă și poate încerca soluționarea amiabilă a cauzei. În final, în cazul în care nu se reușește soluționarea amiabilă, victima poate sesiza Instanța de judecată.

(w882) Oamenii si

Ne puteţi trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882) Oamenii si

Moderator av. Mihaela OLARU

Echipa redacțională Raluca AMZĂR, Liliana VĂDUVA

Producător Mihaela GRECU

Credit foto: Arhiva emisiunii „Oamenii şi legea” - Raluca AMZĂR

 

9:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

* Succesiuni

Invitată av. Alina Musat

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

sezon nou

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

InvitatMarian Șamit-fermier din Ialomița

Rubrica Fermierii României

Atelierul de brânză fondat de doi tineri fermieri din Tohanu Vechi, județul Brașov

Producator Vlad Macovei

Sezon nou

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1