loader
Foto

Se zice că... de Buna Vestire e bine să evităm certurile!

De Buna Vestire, Se zice că... trebuie să fim pozitivi, să nu ne certăm cu nimeni. Luminiţa Anghel, Ioan Isaiu, Cristian Pomohaci, dar şi Cornelia şi Lupu Rednic ne ajută să fim cu zâmbetul pe buze la Se zice că... din 25 martie. De la ora 17.10, la TVR 1.

 

Florina Constantinescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Interpreta Luminiţa Anghel, actorul Ioan Isaiu, părintele Cristian Pomohaci, Cornelia şi Lupu Rednic sunt invitaţii ediţiei din 25 martie a emisiunii Se zice că... de la TVR 1 şi TVR+. Se zice că acela care gustă peşte de Buna Vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă. Şi cum emisiunea se transmite exact în ziua Bunei Vestiri, când este dezlegare la peşte, doi chefi bucătari - Mehrzad Moghazehi şi Alexandru Cîrţu oferă telespectatorilor reţete speciale de preparare a peştelui. Cei doi vor găti în emisiune somon şi doradă, astfel că invitaţii vor putea gusta rezultatul muncii lor la finalul emisiunii.

Părintele Cristian Pomohaci explică semnificaţia sărbătorii Paştelui şi vorbeşte telespectatorilor despre Postul Paştelui. În această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat: se zice că... oricine se ceartă în ziua de Buna Vestire are necazuri tot anul. Familia Rednic ne doreşte să nu avem certuri şi vine să ne cânte „Mândruţă cu ochi de mură”.

Actorul Ioan Isaiu povesteşte despre experienţa sa de la Masterchef şi pasiunea lui pentru gătit. Luminiţa Anghel ne cântă A Million Stars, dar nu scapă nici de câteva întrebări incomode legate de mult discutatul Eurovision. Tot despre Eurovision - şi despre ce compozitori ar trebui să trimită piese în concurs -  discutau, în ediţia anterioară, Horia Moculescu şi Adrian Romcescu:

Două noutăţi avem începând de miercuri la Se zice că...: prima - echipa emisiunii va reaminti câte un hit românesc de legendă, difuzat pe radio şi tv şi fredonat de generaţii întregi, iar a doua se referă la campania împotriva violenţei verbale în familie, iniţiată de UNICEF în România. Aşadar, în fiecare ediţie, melodii ale unor artişti consacraţi sunt interpretate la Se zice că... de voci excepţionale, aflate la începutul carierei. Pentru 25 martie, realizatorii au ales o piesă din anii 90, a Laurei Stoica, pe care o va interpreta un tânăr de 20 de ani, care a participat la numeroase festivaluri muzicale naţionale şi show-uri tv. Focul este interpretat în direct, cu ajutorul Andrei Tudor Band, de Alexandru Bunghez.

UNICEF a realizat în România un studiu despre copii şi părinţi care arată că, atunci când un copil greşeşte, prima reacţie a 54% dintre părinţi este să ţipe la el. 11% dintre părinți îi dau imediat o palmă sau îl trag de păr. De ce apare violenţa împotriva copiilor? Majoritatea adulţilor repetă involuntar modelul de disciplină aplicat de părinţii lor, bazat pe credinţe ca „bătaia e ruptă din rai” sau „unde dă mama creşte”. Despre critici adresate copiilor, dar mai mult, despre campania împotriva violenţei verbale în familie vin să ofere mai multe amănunte Despina Andrei, manager  fundraising UNICEF şi Raluca Zaharia, coordonator comunicare UNICEF.

(w882)

Despre Se zice că...

Show-ul de divertisment în care publicul este pus la curent cu noutăţile din zona socială, culturală şi mondenă continuă cu al doilea sezon din 18 martie la TVR 1. Se zice că... Ioana Voicu şi Florina Constantinescu le propun românilor o alternativă la programele tv de după-amiază, în fiecare miercuri de la 17.10. Alături de invitaţii lor, cele două prezentatoare tratează subiectele în manieră relaxată, explicativă şi anunţă mai multă muzică în platoul Se zice că... Tocmai de aceea, Andrei Tudor Band, noua trupă a emisiunii, punctează prin muzică orice subiect dezbătut.

Emisiunea Se zice că... poate fi urmărită în fiecare miercuri după-amiază, de la 17.10, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

0:15 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1