loader
Foto

Galerie foto

Spectacolele Operei Comice pentru copii – de Sărbători, la TVR 1

Patru dintre cele mai frumoase spectacole ale Operei Comice pentru copii vor putea fi vizionate la TVR 1 în perioada sărbătorilor de iarnă

 

Sâmbătă, 26 decembrie, ora 10.00

Opera Comică pentru Copii - Fetiţa cu chibrituri

(w882)

„Basmele constituie primul contact al celor mici cu lumea imaginaţiei, iar Andersen ne-a dăruit o serie de învăţăminte, prin scrierile sale. Lecţia pe care o primim de la Fetiţa cu chibrituri este aceea că bucuria poate sălăşlui în cele mai umile locuri şi e în puterea noastră să o întreţinem, chiar şi atunci când se manifestă sub forma unei flăcări plăpânde", spune Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii. Opera Comică pentru Copii pune în scenă acest spectacol, iar TVR 1 îl oferă micilor săi telespectatori de Crăciun, în 26 decembrie, de la ora 10.00.

Spectacolul de balet Fetiţa cu chibrituri modifică povestea în sine. „Provocarea lansată de Fetiţa cu chibrituri nu a fost crearea de paşi, ci transformarea poveştii într-un spectacol care să nu ne copleşească prin tragismul lui. Sper că publicul va accepta felul în care am schimbat destinul Fetiţei cu chibrituri şi va înţelege că sufletul nostru trebuie să aibă propria flacără care aprinde visele", spune Corina Dumitrescu, regizoarea spectacolului.

 

Sâmbătă, 26 decembrie, ora 17.00

Opera Comică pentru Copii - Poveste de Crăciun

(w882)

Tot din seria programelor speciale destinate copiilor face parte şi Poveste de Crăciun, un spectacol mozaic, în regia lui Cristian Mihăilescu. Feeria reuneşte nume mari din artele spectacolului, muzicii: Felicia Filip & IRIS, Monica Petrică & Răzvan Mazilu, Mihai Mălaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Orchestra Simfonică Bucureşti, Corurile Cantus Mundi Bucureşti, Şcoala de Balet Jaqueline, Lotul de Gimnastică Ritmică al UNEFS Bucureşti, soliştii şi Baletul Operei Comice pentru Copii.

 

Luni, 28 decembrie, ora 17.00

Opera Comică pentru copii - Hansel şi Gretel

(w882)

Hänsel şi Gretel este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată, de aceea miza este uriaşă. „Pe mine m-a atras inteligenţa celor doi copii, evoluţia lor de la joc la o instantanee maturizare. Hänsel şi sora lui, Gretel, sunt puşi în situaţia să se salveze şi să învingă vrăjitoarea, o forţă aparent mult mai puternică şi opresivă”. Inteligenţa copiilor învinge, aşa cum tinereţea trebuie să învingă mereu. Şi peste toate acestea, răsună muzica lui Engelbert Humperdinck. „Hänsel, Gretel şi Humperdinck sunt învingătorii spectacolului imaginat de mine”, spune regizorul Cristian Mihăilescu.

 

Marţi, 29 decembrie, ora 16.45

Opera Comică pentru copii - Flautul fermecat

(w882)

Personajele coboară în mijlocul publicului dansând şi cântând, ceea ce face maximă bucuria micilor spectatori. Acestea prind viaţă pe scena Operei Comice pentru Copii în interpretarea unei distribuţii internaţionale din care fac parte artiştii consacraţi ai Operei Comice pentru Copii, alături de solişti din Bulgaria, Franţa, Cipru, Albania, Turcia, China.

Spectacolul Flautul fermecat este regizat de Cristian Mihăilescu, în opinia căruia această punere în scenă a operei lui Mozart este „o victorie a Soarelui asupra tenebrelor, a Muzicii în faţa zgomotului'', iar lumea ce înconjoară personajele „e frumoasă, colorată, veselă, liberă, ca un freamăt de aripi''. Papagenuţii, cum îi numeşte Cristian Mihăilescu pe copiii lui Papageno şi Papagena, sunt personaje inventate de regizor care „vor duce mai departe această dragoste de viaţă, care face ca Pământul să trăiască”.

 

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1