loader
Foto

Ultima ediţie Vorbeşte liber! a anului 2015

Mihai Rădulescu a moderat ediţia de joi, 17 decembrie, a talk-show-ului de la TVR 1 şi TVR+ , transmis în direct de la ora 21.00. Invitaţii săi: Alina Gorghiu, dar şi reprezentanţi ai asiguratorilor şi transportatorilor

 

Mihai Rădulescu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+ (Partea I)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+ (Partea a II-a)

Pe 17 decembrie, la ultima ediţie Vorbeşte liber! a săptămânii, Mihai Rădulescu şi invitaţii lui au dezbătut evenimentele de ultim moment din actualitatea politică românească, precum şi protestul de azi al transportatorilor. Emisiunea s-a transmis în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Prima parte a emisiunii a adus-o în faţa telespectatorilor pe Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL, într-o discuţie despre viaţa politică din România. Cele mai recente iniţiative legislative, ultimele legi adoptate (darea în plată, fumatul în locurile publice închise), protestele de stradă, ultimul sondaj INSCOP privind încrederea românilor în personalităţile publice, dar şi despre decalogul PNL în privinţa integrităţii candidaţilor la alegeri au fost subiectele pe care moderatorul Mihai Rădulescu le-a abordat în discuţia cu Alina Gorghiu.

„Prezentăm scuzele noastre bucureştenilor pentru acţiunea de protest care va afecta circulaţia în zona centrală a oraşului, însă aceasta este singura cale prin care autorităţile pot fi determinate să înţeleagă faptul că instituţiile trebuie să fie în slujba cetăţenilor şi nu invers. Măsurile luate în ultimul timp afectează atât transportatorii, cât şi cetăţenii posesori de autovehicule, care vor plăti RCA de cca. 1.000 de euro anual, mult peste puterea financiară a românilor. De asemenea, creşterile de taxe din Transporturi vor afecta toate celelalte industrii şi comerţul, prin creşterea preţurilor, astfel încât va produce o scădere a puterii de cumpărare, ce-i va afecta pe toţi românii", se preciza într-un comunicat de presă al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Transportatorii au solicitat azi intervenţia autorităţii pentru un cost al primei RCA suportabil, în condiţiile în care tariful RCA a ajuns să crească cu peste 300% în ultimele şase luni pentru activitatea de transport persoane şi transport marfă, inclusiv taxi, eliminarea supraacizei, începând cu data de 1 ianuarie 2016, intervenţia Guvernului pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligaţi să plătească sume enorme pentru drepturile de autor, deşi obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane, şi nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale în autobuze, taxiuri şi urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate şi aprobate în Comisiile de dialog social (modificarea HG 69.), documente care ar trebui înaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare.

Reprezentanţi ai transportatorilor şi ai asiguratorilor au fost în platou în partea a doua a talk-show-ului Vorbeşte liber!. Mihai Rădulescu le-a propus invitaţilor săi o dezbatere pe tema protestelor de azi din Capitală organizate pentru a contesta scumpirea poliţelor RCA, dar şi taxa pe muzica din taxiuri sau autocare. Guvernul le-a transmis că nu este de competenţa sa stabilirea preţurilor pentru poliţele RCA. Nici problema accizei nu a fost rezolvată. De la Guvern, transportatorilor li s-a transmis că supra acciza a intrat deja în bugetul pentru anul viitor şi că nu poate fi scoasă. Am aflat mai multe în această seară, de la ora 21.00, la TVR 1, în ultima ediţie Vorbeşte liber! a acestui an.

În talk-show-ul serii de la TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Din 12 octombrie, emisiunea este moderată, alternativ, de: Sorin Avram (luni), Claudiu Lucaci (marţi), Adrian Bucur (miercuri), Mihai Rădulescu (joi). Produsă de Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive al TVR, Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului, care generează cele mai multe comentarii.

Emisiunea este urmată, de la 22.00, de Starea naţiei, cu Dragoş Pătraru. Ambele programe pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

13:00 Cu ai mei!

* Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1