loader
Foto

Un nou sezon „Vedeta populară” la TVR 1 | VIDEO

Iuliana Tudor a deschis sezonul 6 al celei mai populare emisiuni de la TVR 1. Un nou jurat s-a alăturat echipei „Vedeta populară”, iar prima ediție a fost dedicată castingului pentru alegerea concurenților. Duminică, 25 aprilie, de la ora 21.10, la TVR 1.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

25 aprilie este data la care Iuliana Tudor ne-a dat întâlnire din nou la TVR 1, pentru prima ediție din sezonul 6 al show-ului „Vedeta populară”.

Colecția de primăvară-vară de întâlniri cu folclorul și tradițiile populare vine cu noutăți: pentru prima dată, o ediție dedicată preselecțiilor realizate de echipa emisiunii în toată țara și un nou membru al juriului – Bogdan Mihai Simion, doctor în Litere, cobzar, solist vocal, scriitor, culegător și cunoscător de muzică veche din toate zonele ţării.

Prima ediție ni-i prezintă pe cei care au avut îndrăzneala să facă proba talentului lor și să participe la castingul organizat în luna februarie a acestui an. Unii – cu ambiții mari; alții – doar pentru a afla o opinie avizată privind harul cu care au fost înzestrați sau, pur și simplu, pentru a se afla față în față cu Iuliana Tudor și echipa sa. Elevi, studenţi, medici sau profesori, cu vârste de la 16 la 60 de ani, se vor regăsi, în prima ediție „Vedeta populară”, sub ochiul critic al membrilor juriului, care vor comenta, pe rând, prestațiile concurenților. Pe cei selectați să intre în concursul de talente îi vom cunoaște, însă, abia de duminica următoare, când va începe competiția propriu-zisă.

O a doua noutate importantă a acestui sezon este cooptarea în echipa de jurați a unuia dintre cei mai tineri – și, probabil, unul dintre ultimii – cobzari din țară, Bogdan Mihai Simion, care va ocupa un loc la masa juriului, alături de realizatoarea Elise Stan, de Niculina Stoican, de Cornelia Rednic și de Grigore Leșe. Personaj pitoresc și spontan, Bogdan este recomandat de pasiunea și preocuparea sa constantă pentru folclor, pentru care cutreieră țara în lung și în lat, de pregătirea sa și de experiența realizării unei emisiuni radio dedicată „muzicii despre cine suntem”, de contribuția pe care o are la continuitatea și păstrarea muzicii autentice din spațiul țării noastre, fie ea românească, țigănească ori cu influențe armenești, evreiești, greco-turcești sau slave.

(w882) Bogdan Mih

Bogdan Mihai Simion_foto Madalina Preda

Şi în acest sezon, pe scena „Vedeta populară” vor urca orchestre din toată ţara, care vor asigura acompaniamentul pentru concurenţi şi pentru toate momentele artistice ale acestui sezon.

Cu aceeași emoție și nerăbdare care o încearcă la fiecare debut de sezon, Iuliana Tudor ne invită pe toți să o însoțim și în frumoasa călătorie pe care o începe: „Mă bucur că putem oferi continuitate proiectului „Vedeta populară”, mai cu seamă că, în urma castingului desfășurat în februarie, avem participanți foarte buni. „Vedeta populară” a devenit prima platformă de interes pentru toți cei care doresc să aibă ceva de spus în lumea folclorului românesc. Mulţumesc publicului care ne-a fost alături în număr atât de mare în sezoanele trecute şi vă aştept cu aceleaşi emoţii, din 25 aprilie, în fiecare duminică seara, la TVR 1.”

 

Notă: și pentru edițiile sezonului 6 „Vedeta populară”, echipa de realizatori asigură că filmările vor fi realizate cu respectarea tuturor normelor în vigoare impuse de pandemie.

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1