loader
Foto

Un Rio formidabil: Florin Răducioiu, atacant central în Naţionala de Vis

A promovat la doar 16 ani în prima echipa a lui Dinamo cu care a câştigat un campionat şi două cupe ale României. L-aţi votat pe ŞtirileTVR.ro să joace în Echipa de Vis pe care aţi fi trimis-o la Campionatul din Brazilia.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat vineri, 6 iunie, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Florin Răducioiu este cel de-al nouăsprezecelea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Adrian Mutu, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Nicolae Dobrin, Marcel Răducanu, Ioan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Florin Răducioiu a jucat pentru Naţională la Campionatele Mondiale din '90 şi '94 şi la EURO '96. Momentul de vârf al carierei sale la Naţională este cel în care a cucerit titlul de golgheter al calificărilor pentru Cupa Mondială din '94. Blondul atacant a jucat în cea mai mare parte a carierei la cluburi importante din străinătate.

Golurile împotriva Columbiei reprezintă doar una dintre reuşitele lui Florin Răducioiu rămase în istoria fotbalului românesc. La Campionatul Mondial din Statele Unite a făcut senzaţie. A marcat atunci de patru ori.

Răducioiu a fost atacantul în faţa căruia portarii rezistau cu greu. În meciul cu Suedia din 1994, a dat două goluri şi am fost la câteva minute de o performanţă istorică: prezenţa în semifinalele Campionatului Mondial din Statele Unite.

Hagi, cu care a fost coleg şi la Brescia, era jucătorul care ştia cel mai bine să-i pună în valoare calităţile de mare atacant. Răducioiu le recunoaşte meritele şi altor colegi.

Crescut în curtea lui Dinamo unde la 17 ani era jucător de bază, Marele Blond aşa cum îl numeau suporterii, a plecat de tânăr în străinătate. A avut şansa să joace în toate cele cinci campionate naţionale de elită ale Europei: Italia, Spania, Anglia, Germania şi Franţa. Şi a stârnit mereu admiraţia suporterilor.

Florin Răducioiu speră să fie la fel de mândru şi de jucătorii echipei "naţionale" sub 16 ani pe care o antrenează acum. Dumneavostră l-aţi ales pe Florin Răducioiu atacant central în Echipa de Vis care să ne reprezinte la Mondialul din Brazilia.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

23:00 Nocturne

*Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Invitată prof.dr. Ioana Grinţescu, medic anestezist.

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

23:55 Jocurile Olimpice

*Învingătorii. Episodul 1

Producător Daniela Enăchescu

 
 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Mădălina Rădulescu: „It-iștii care programează binele”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1