loader
Foto

Un singur tur la alegerile locale - dezbatere la „Prim-plan”

Decizia CCR privind alegerile pentru primari şi strategia de apărare a României au fost subiectele pe care jurnalista TVR Mădălina Dobrovolschi le-a propus invitaţilor săi în ediţia de miercuri, difuzată de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Mădălina Dobrovolschi

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

Alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur, este decizia finală a Curţii Constituţionale. Contestaţia jurnalistului Liviu Avram la CCR privind excepţia de neconstituţionalitate a unor prevederi din Legea alegerilor locale a fost respinsă de Curte. Preşedintele acesteia, Augustin Zegrean, a declarat la încheierea şedinţei de miercuri: „Nu vom schimba practica de azi pe mâine.”

Despre alegerile locale şi decizia CCR au discutat, miercuri seară, la Prim-plan, jurnalista TVR Mădălina Dobrovolschi şi invitaţii săi din prima parte a emisiunii, Ecaterina Andronescu, senator PSD, Cezar Preda, deputat PNL, respectiv Ion Răducanu, deputat UNPR.

În partea a doua a talk-show-ului, de la ora 22.00, ministrul Apărării Mihnea Motoc a adus lămuriri asupra strategiei de apărare a României.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale momentului. Şi ei pot adresa propriile întrebări pentru invitaţii emisiunii Prim-plan din această seară, pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR.

21:00 Gala umorului

*Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Gala umorului, una dintre cele mai longevive productii ale Televiziunii Române din epoca modernă, vă propune în continuare întâlnirea cu marii actori ai Generaţiei de Aur în scheciuri celebre, momente şi schiţe comice.

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitat Dan Frînculescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1