loader
Foto

Universul credinţei: "O casă şi o familie pentru fiecare copil"

Gala caritabilă organizată de Fundaţia "Hope and homes for children" la Ateneu a fost un eveniment de excepţie. Îl puteţi regăsi în cuprinsul emisiunii Universul credinţei , la TVR1.

 

Universul credinţei

Partea I este disponibilă online pe TVR+.

Partea a II-a este disponibilă online pe TVR+.

Congresul de martirologie de la Aiud

În Duminica Sfintei Cruci, Centrul de Studii Martirologice din cadrul Mănăstirii „Sfânta Cruce”, din Aiud, a organizat, sub Patronajul Arhiepiscopiei Alba-Iulia şi cu participarea Fundaţiei Aiud şi a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia, Congresul de Martirologie, dedicat martirilor din închisorile comuniste.

La lucrări au participat medicul Pavel Chirila, actorul Dan Puric şi scriitorul Sorin Lavric, Pr. Prof. Dr. Emil Jurcan, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Mihoc şi scriitorul Răzvan Codrescu. Discuţiile s-au conturat în jurul nevoii de afirmare a conştiinţei martirice în vremurile noastre.

În numele speranţei

Săptămâna aceasta, la Ateneul Român, Fundaţia „Hope and homes for children” a organizat un concert special. Spectacolul de muzică clasică, jazz și street art a fost organizat în beneficiul copiilor aflați în pericol de abandon. Banii colectaţi la această gală caritabilă vor fi folosiţi pentru proiectul "O casă şi o familie pentru fiecare copil".

La călătoria de la jazz la muzică clasică au luat parte artişti consacraţi: violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licăreţ, ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian şi Nadia Trohin, percuţionistul Zoli Toth, actriţa Ana Pepine şi soprana Irina Iordachescu. Evenimentul a fost susţinut şi de prinţesa Marina Sturdza şi de preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

 

 

 

 

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1