loader
Foto

Vasile Dâncu şi Marian Munteanu, astă seară, la „Prim-plan”

Reforma statului şi neînţelegerile din PNL au fost subiectele pe care jurnalista TVR Mădălina Dobrovolschi le-a discutat cu invitaţii săi în ediţia de miercuri a emisiunii, difuzată de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Mădălina Dobrovolschi

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la începutul acestei săptămâni, că România nu se poate moderniza şi nu va putea combate eficient corupţia fără o reformă a administraţiei publice centrale şi locale. Despre reforma statului au discutat, miercuri seară, la Prim-plan, jurnalista TVR Mădălina Dobrovolschi şi invitatul său din prima parte a emisiunii, vicepremierul Vasile Dâncu. În partea a doua candidatul PNL la Primăria Capitalei Marian Munteanu a venit cu lămuriri asupra neînţelegerilor din PNL pe tema alegerilor locale.

„Nu cred că se poate rezolva peste noapte modernizarea unei administraţii, numai prin suportul tehnologic şi minunatele produse pe care le visează şi le realizează inginerii. Cred că este nevoie de o schimbare fundamentală de mentalitate. Este nevoie să schimbăm filosofia noastră de a fi, filosofia statului de a fi. Aceste lucruri se pot face printr-o mai bună organizare”, a afirmat vicepremierul Vasile Dâncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul unei conferinţe desfăşurate pe 19 aprilie.

(w882) Madalina D

În partea a doua, invitat este Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei. Miercuri, copreşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au solicitat CNSAS, în numele PNL, verificarea fostului lider al studenţilor din timpul Mineriadei din 1990. Cererea vine în contextul în care candidatul propus de liberali nu a semnat declaraţia de integritate, iar în PNL se poartă discuţii privind retragerea lui.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale momentului. Şi ei pot adresa propriile întrebări pentru invitaţii emisiunii Prim-plan din această seară, pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR.

21:00 Gala umorului

*Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Gala umorului, una dintre cele mai longevive productii ale Televiziunii Române din epoca modernă, vă propune în continuare întâlnirea cu marii actori ai Generaţiei de Aur în scheciuri celebre, momente şi schiţe comice.

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitat Dan Frînculescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1