loader
Foto

Galerie foto

„Apocalipsa” – o catastrofă planetară sau o schimbare de paradigmă?

Episodul 5 al seriei „Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman” poate fi văzut vineri, 16 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Cum va arăta sfârşitul lumii? Morgan Freeman cercetează ipoteza unui posibil viitor plin de cataclisme violente, pentru a încerca să determine un răspuns la această întrebare. Episodul cu numărul 5 al seriei documentare Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman poate fi urmărit vineri, 16 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882) Story of G

(w882) Story of G

(w882) Story of G

Călătoria îl duce pe Morgan Freeman în deşertul care a adăpostit Manuscrisele de la Marea Moartă, pentru a afla mai multe despre Mesia iudaic. La Roma, încearcă să decodeze semnul fiarei, apoi merge în Guatemala ca să afle dacă mayaşii chiar preziseseră sfârşitul lumii. De la un psiholog află de ce unii oameni îşi găsesc liniştea în catastrofe. Întâlnirea cu supravieţuitori ai uraganului Katrina şi o şedinţă de meditaţie cu unul dintre cei mai evoluaţi budişti îi deschide o altă perspectivă: şi dacă apocalipsa nu este o baie de sânge planetară, ci mai degrabă o schimbare de paradigmă?...

(w882) Story of G

(w882) Story of G

(w882) Story of G

Telespectatorii sunt invitaţi, aşadar, să continue călătoria prin milenii de istorie, arheologie şi teologie, dar şi să fie martorii căutării personale a lui Morgan Freeman – prin conversaţii cu preoţi, şamani, imami şi cu oameni obişnuiţi – ca să descopere ce înseamnă Dumnezeu pentru oameni şi să arate că, în pofida aparentelor diferenţe, credinţele noastre sunt mai asemănătoare decât am crede.

(w882) Story of G

(w882) Story of G

(w882) Story of G

Seria Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman (THE STORY OF GOD WITH MORGAN FREEMAN, SUA, 2016) prezintă modul în care religia influenţează mersul istoriei, dar şi ce înseamnă Dumnezeu pentru oameni. Celebru pentru filmele în care a interpretat rolul Creatorului, actorul Morgan Freeman trăieşte, de-a lungul cercetării sale, o experienţă personală, pentru ca în final, să primească şi răspunsurile aşteptate. Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman continuă la TVR 1 vineri, 16 iunie, de la ora 21.00, cu episodul 5 – „Apocalipsa”.

(w882) Story of G

(w882) Story of G

(w882) Story of G

Prezentator Morgan Freeman

Producători executivi: James Younger, Lori McCreary, Morgan Freeman

17:15 Frumoasa mincinoasă

Frumoasa mincinoasă (THE FORBIDDEN MARRIAGE-Coreea de Sud, 2022)

* Comedie romantică. De şapte ani, familia regală şi membrii guvernului din regatul Joseon încearcă să-i găsească tânărului rege Lee Heon o nouă consoartă, după ce prima lui soţie a murit, lăsându-l cu inima frântă. Spre nemulţumirea populaţiei, a fost impusă şi o lege prin care nicio femeie nemăritată n-are voie să se căsătorească, până când regatul nu va avea o nouă regină. Atmosfera mohorâtă de la curtea regală se schimbă odată cu apariţia pitorească a unei fete neobişnuite: Ye So-Rang, frumoasă şi isteaţă, care se dă drept medium ca să-şi câştige existenţa. Arestată şi adusă în faţa regelui, fata declară că palatul este bântuit de spiritul fostei lui soţii, pe care ea îl poate chema din lumea de dincolo. Angajată să câştige încrederea regelui şi să ajute la restabilirea ordinii în regat, Ye So-Rang trebuie să-şi continue şirul de minciuni şi să se pretindă posedată de spiritul răposatei prinţese, ceea ce provoacă în mod inevitabil şi mai multe încurcături. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

18:30 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

Lansată la finalul anului trecut într-o formulă condensată, campania

”Omul Anului” a atras interesul telespectatorilor, promovând oameni care au făcut fapte, gesturi și proiecte impresionate, demne să inspire pe fiecare dintre noi, dovedind că România este și țara faptelor bune.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1