loader

Cine a dat ordinul de a se trage în 22 decembrie 1989? | VIDEO

Ediţia emisiunii "Breaking Fake News!", difuzată duminică, 20 decembrie, de la ora  19:00 , la  #TVR1 , când Marian Voicu şi Mădălin Hodor au discutat despre dezinformarea din timpul evenimentelor din decembrie 1989.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Prima parte

Ceea ce numim astăzi „Revoluția din 1989″ este pentru unii revoluție confiscată, pentru alții lovitură de stat, înscenare a unor servicii secrete sau contrarevoluție.

În 18 decembrie 2017, Ministerul Public ajungea la concluzia că diversiunea a fost „cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale și distrugeri survenite”, fiind lansate „prin intermediul TVR, Radiodifuziunii și mijloacelor militare de comunicații”, instaurându-se astfel la nivel național „binecunoscuta psihoză teroristă”.

Fenomenul diversionist este „unic în istoria României prin complexitate și anvergură” nu numai din perspectiva „mecanismelor concrete de acțiune” ci și a „persoanelor care au dirijat acest fenomen”. Au existat teroriștii? Au fost agenții serviciilor de informații străine prezenți pe teritoriul României în 1989 și 1990?

Au fost implicați sovieticii? Cine a dat ordinul de a se trage în 22 decembrie 1989? Cine a ordonat războiul radio-electronic? Cine a orchestrat amplul proces de dezinformare și fake news în acele zile?

S-a spus că a fost prima revoluție „televizată”. A fost mai degrabă prima revoluție făcută cu ajutorul televiziunii, prin coordonarea „insurgenților”, dezinfomare și fake news.

Partea a II-a

Invitat: Mădălin Hodor, istoric, cercetător CNSAS

Producător Marian Voicu

15:55 Maghiara de pe unu

(II)

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Conservarea identității lipovenești: Poisul, arta și memoria colectivă | VIDEO

Comunitatea lipovenească, cu o istorie bogată și o identitate distinctă, păstrează cu sfințenie elemente tradiționale ce definesc portul și ...

Procesul civil - dreptul la apărare

Procesul civil - dreptul la apărare

publicat: luni, 12 mai 2025

Cum se desfăşoară un proces civil? Care sunt principalele probe folosite într-un proces? Cât de important este rolul activ al judecătorului? ...

Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

 

#tvr1