loader

Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică, în direct la TVR

Joi, 3 octombrie - duminică, 6 octombrie, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+

 

Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică găzduit de oraşul belgian Antwerp va fi transmis, în exclusivitate în România, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Între 3 şi 6 octombrie, iubitorii de gimnastică pot vedea probele de individual masculin (joi, 3 octombrie, de la ora 21.00) şi feminin (vineri, 4 octombrie, ora 21.00), precum şi finalele pe aparate (5 şi 6 octombrie, ora 15.30). Pentru telespectatorii TVR, comentariul este asigurat de Alina Alexoi.

Campionatul mondial de la Antwerp, locul unde s-a desfăşurat prima ediţie a mondialelor de gimnastică (în 1903), este al specialiştilor pe aparate. Vedetele gimnasticii mondiale vor lupta pentru medalii în „capitala diamantelor”. Sandra Izbaşa îşi ia adio de la fani la ultimul ei mondial, după care a anunţat că se retrage. Ea nu are în palmares aurul mondial, dar e dublă campioană olimpică, iar la Antwerp luptă pentru aur la sol. Pe de altă parte, pot urca pe podium şi Larisa Iordache, debutantă într-un Campionat mondial, sau Marius Berbecar, calificat în finale la sărituri şi paralele.

Luni, Nadia Comăneci a fost în sala de la Antwerp şi a vorbit cu Alina Alexoi despre nivelul tehnic la care a ajuns gimnastica. Fosta campioană a declarat în exclusivitate pentru TVR că se bucură că a practicat gimnastica în urmă cu 30 de ani, când riscul nu era atât de mare. „Sportivii de azi demonstrează că gimnastica nu are limite”, a spus Nadia, care crede că succesul aparţine azi celor puternici fizic. Fosta gimnastă a lăudat-o pe Sandra Izbaşa pentru că a reuşit să revină în sală după Jocurile Olimpice şi, mai mult, să fie favorită la medalie la sol.

România nu a mai luat medalii la mondialele de gimnastică din 2010, când Ana Porgras a obţinut aur la bârnă, iar Diana Chelaru s-a clasat a doua la sol.

13:00 Ora regelui

La întâlnirea tradițională de la finalul anului, Majestatea Sa Margareta a mulțumit Corpului Diplomatic acreditat la București pentru activitatea desfășurată în România, asigurându-i pe trimișii diplomatici că țara noastră este un partener valoros și de încredere.

O rochie de gală a Reginei Maria și o bundiță brodată de Regina Elisabeta sunt personajele poveștii pe care o aflăm de la expertul restaurator Aurelia Pomponiu. Obiectele de vestimentație fac parte din patrimoniul Muzeului Teatrului Național din București, iar rochia de bal poate fi văzută, în prezent, în cadrul expoziției "Regina Maria la teatru", alături de alte documente și fotografii regale restaurate.

Anul 2024 a fost prolific pentru tinerii artiști susținuți de Fundaţia Regală Margareta a României și s-a încheiat cu Gala Tinere Talente ce a inclus un spectacol prezentat de bursierii de la muzică şi o amplă expoziţie de arte vizuale.

”Conectăm Generații în lumea digitală” este un program pe care Fundația Regală și alte organizații partenere, precum Asociația ”Voluntariat pentru viață” din Mărășești, îl dedică seniorilor. Voluntarii din județul Vrancea lucrează chiar și cu cei din alte țări pentru binele semenilor.

Este deja o tradiţie ca, în fiecare an, Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti să-i primească pe colindătorii din Corul Regal. Cu un repertoriu de colinde tradiționale și moderne, ansamblul artistic condus de dirijorul Răzvan Apetrei, ne poartă în fiecare an într-o călătorie cu totul nouă. În catedrala arhiplină, spiritul sărbătorii îi vrăjește pe copii, părinți și bunici, într-un decembrie ca de poveste.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Diana Ilina, Adelina Dumitrescu,

Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

Sezon nou

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1