loader
Foto

Galerie foto

Caravana Jazz Manoush, nou videoclip FreeStay, premieră Clasic e fantastic

Vino să vezi! vineri dimineaţă,  la TVR 1, „Tot ce contează”despre festivaluri, filme, lansări de carte, târguri, spectacole, concerte, celebrări şi invitaţi de seamă... Emisiunea Vino să vezi este în direct în 13 mai, de la ora 10.00, la TVR 1 şi TVR+ .

 

TOT CE CONTEAZĂ

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În cel mai nou proiect muzical pe care l-a iniţiat şi lansat - 3D PRO’ECT- cunoscutul artist Emy Drăgoi va prezenta pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, vineri, 13 mai 2016, de la ora 19.00, un gen muzical cu o istorie şi un parfum aparte.

Aduse din Franţa – ţara în care Emy Drăgoi şi-a desăvârşit studiile muzicale şi în care i-a descoperit pe cunoscuţii promotori ai acestui gen muzical, Django Reinhardt şi Stephane Grapelli, dar şi un gen muzical care îl inspiră în propriile apariţii interpretative şi creaţii componistice - acorduri muzicale inedite vor fi înfăţişate publicului într-o formulă vocal-instrumentală cu totul specială.

Alături de Emy Drăgoi şi Jazz Hot Club România, vor apărea pe scenă membri din trei generaţii de muzicieni ai familiei sale - Bică Drăgoi (acordeon), Bianca Drăgoi (vioară), Alessia Drăgoi (vioară). Alţi câţiva instrumentişti de top vor urca pe scenă: chitaristul Robert Cina, acordeonistul Emilian Jr., precum şi un chitarist special invitat din Franţa. Spectacolul este întregit prin prezenţa, într-o ipostază mai puţin cunoscută, a actriţei Anca Sigartău. Despre acest concert aflăm mai multe informaţii de la invitaţii Claudiei Spătărescu, actriţa Anca Sigartău şi artistul Emy Drăgoi, vineri, de la ora 10.00, la Vino să vezi de la TVR 1. Emisiunea Vino să vezi se difuzează în fiecare vineri dimineaţă, în direct la TVR 1 şi TVR+.

(w500)

Acum 80 de ani, în ziua de 17 mai, era inaugurat la Şosea, Muzeul Satului Românesc, în prezenţa conducătorilor ţării şi a celor mai importante personalităţi ale vremii. Satul era adus la Bucureşti după mai bine de 10 ani de cercetări aprofundate în peste 600 de localităţi din România interbelică.

Iniţiativa vizionară a lui Dimitrie Gusti de a aduce „veşnicia satului românesc” la Bucureşti va fi omagiată în cadrul manifestărilor dedicate aniversării Muzeului, desfăşurate sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, în perioada 16 – 22 mai 2016. Conf. Univ. Dr. Paula Popoiu, manager al Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti, este invitată la Vino să vezi! de vineri dimineaţă pentru a ne da toate amănuntele despre manifestările săptămânii aniversare.

(w500)

Florin Ristei şi Şerban Nicolae de la trupa FreeStay vin la întâlnirea de vineri dimineaţă pentru a ne anunţa lansarea unui nou videoclip al trupei. Claudia Spătărescu află amănunte de la ei. Până când ne dezvăluie totul despre noul lor videoclip, ne amintim că, în 2013, au participat în Selecţia Naţională Eurovision cu:

Duminică, 15 mai, are loc şi penultimul spectacol din seria Clasic e fantastic. De data aceasta, tinerii au parte de o reprezentaţie inedită - Cum să înţelegem muzica şi teatrul - O scrisoare pierdută, de I.L.Caragiale/Dan Dediu. Unul dintre cei mai apreciaţi compozitori contemporani, Dan Dediu este autorul a 147 de lucrări din toate genurile muzicale: patru simfonii, piese orchestrale, cinci concerte (pentru saxofon, violă, vioară, pian), cinci cvartete de coarde, muzică de cameră pentru diverse formaţii, lucrări pentru pian, coruri şi muzică electronică. Dan Dediu este autorul a patru lucrări de operă Post-ficţiunea, Münchhausen, Eva! şi această O scrisoare pierdută. Este laureat al mai multor premii naţionale şi internaţionale, atât în calitate de compozitor, cât şi de interpret. Cu o astfel de experienţă, creatorului nu i-a fost prea greu să găsească cheile cele mai potrivite pentru versiunea muzicală a capodoperei lui Caragiale. Partitura operei sale O scrisoare pierdută, după piesa cu acelaşi titlu de I.L.Caragiale, a avut premiera absolută în 16 decembrie 2012, la Opera Naţională Bucureşti. Soluţia muzicală aleasă este generoasă şi accesibilă publicului larg: un Babilon sonor în care convieţuiesc armonios stiluri şi genuri diverse, care îşi impart accesul la prim-plan în funcţie de personaje şi situaţii. La Vino să vezi, compozitorul explică cel mai bine felul în care şi-a conceput opera la care a lucrat peste trei ani. Însoţit de Cristina Sârbu Bogaciu, compozitorul Dan Dediu va fi prezent în studioul TVR şi va povesti despre felul în care a gândit muzica menită a susţine replicile geniale, nemuritoare ale celui care a fost unicul I.L.Caragiale.

(w500)

Vino să vezi! este invitaţia pe care Claudia Spătărescu o face telespectatorilor TVR 1 în fiecare vineri, de la ora 10.00. Emisiunea oferă telespectatorilor cât mai multe şi mai diverse propuneri de petrecere a timpului liber. Fie că este vorba despre festivaluri, filme, lansări de carte, târguri, spectacole, concerte, celebrări şi... câte şi mai câte! „Adevărata relaxare este cea activă. Urmăriţi-ne în fiecare vineri şi, cu siguranţă, veţi găsi un motiv să ieşiţi din casă în zilele următoare!”, ne îndeamnă moderatoarea emisiunii, Claudia Spătărescu.

Vino să vezi face parte din linia de emisiunile reunite sub genericul „Tot ce contează”, ce pot fi urmărite de luni până vineri, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

13:00 La masa de Paşte

(I) (redifuzare) Prezintă Iuliana Tudor

Jurnalist Anamaria Voicu

Producător Iuliana Tudor

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1