loader
Foto

Copiii lui Dumnezeu, filă în Dosar România

Povestea a 150 de copii crescuţi de 12 măicuţe, duminică, 12 aprilie, de la ora 18.45, la TVR 1 şi TVR+

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Odorhei, 2015. Aici este locul din România unde, pe Dealul Stejarului, se desfăşoară, zi de zi, o poveste. O poveste cu copii care cresc, învaţă, se joacă, se bucură sau se supără şi care trăiesc într-o casă uriaşă. Sunt 150 de copii de care au grijă 12 măicuţe greco-catolice, care fac parte din Congregaţia Inimii Neprihănite.

Initiată de către Sora Ionela în anii 50, în timp ce era arestată de securitate, această asociaţie religioasă greco-catolică primeşte în proprietate, în 1996, de la o fundaţie elveţiană, un aşezământ uriaş cât un palat. Destinaţia clădirii - adăpostirea copiilor orfani, a copiilor sărmani sau părăsiţi de părinţi. Cele 12 călugăriţe, în frunte cu Sora Emilia, au grijă să fie respectată cu sfinţenie înţelegerea. De aici începe minunea care de aproape 20 de ani se desfăşoară zi de zi. De aici începe povestea spusă de Răzvan Butaru. Povestea copiilor lui Dumnezeu, duminică, 12 aprilie, de la 18.45, la TVR 1 şi TVR+, în Dosar România. Emisiunea este preluată şi la TVR HD, în aceeaşi zi, de la ora 21.30.

16:45 Floarea nopţii

18:00 Universul credinţei

*Ediţie specială

Denia Prohodului Domnului

Jurnalist Paula Tăbîrcă

Producător Andrei Victor Dochia

Transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1