loader
Foto

Credincioşii ordodocşi văd la TVR 1 slujba de Sfânta Parascheva

TVR 1 a transmis în direct Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, prilejuită de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii „Universul credinţei”, difuzată vineri, 14 octombrie, de la ora 10.00.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de 14 octombrie reprezintă pentru Iaşi şi pentru întreaga Ortodoxie românească o sărbătoare a bucuriei duhovniceşti, a credinţei vii şi mărturisitoare, o dovadă a dragostei poporului român pentru sfinţi şi Biserică. Şi anul acesta, pelerinii, veniţi din toate colţurile ţării, dar şi din afara graniţelor ei, o vor cinsti pe sfânta ocrotitoare a Moldovei, Sfânta Cuvioasă Parascheva. Telespectatorii TVR 1 se vor putea afla, prin intermediul micului ecran, alături de credincioşii aflaţi în aceste zile la Iaşi, urmărind o ediţie specială a emisiunii Universul credinţei. Transmisiunea directă din capitala Moldovei începe vineri, 14 octombrie, la ora 10.00. Scriitorul şi teologul Dan Ciachir este invitatul lui Ion Lucian Ciucu, regizor şi realizator tv, la această ediţie specială.

Emisiunea va cuprinde o transmisiune directă a Sfintei Liturghii de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, prilejuită de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Ceremonia religioasă va fi oficiată de către IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei, împreună cu alţi ierarhi şi preoţi.

(w882) moaste Sf

Tot în cadrul ediţiei speciale Universul credinţei de vineri dimineaţă vom vedea şi reportajul „Sărbătorile Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşi 2016”.

În anul 1641 moaştele sale au fost aduse la Iaşi de domnitorul Vasile Lupu şi aşezate iniţial în Biserica Sfinţii Trei Ierarhi. Moaştele au fost mutate în 1889 în Catedrala Mitropolitană, unde se află şi astăzi.

 

Coordonator editorial Paula Tăbârcă

Producător Estela Dincă

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

9:50 În grădina Danei

* Episodul 4

Realizator Dana Constantinescu

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1