loader

CSI: Crime şi investigaţii, sezonul XI, episodul 16

Luni, 22 iulie, ora 23.00, la TVR 1

 

TVR 1 a reluat, din 1 iulie, difuzarea serialului poliţist CSI: Crime şi investigaţii, cu un nou sezon în premieră. Cele 22 de episoade ale sezonului XI pot fi urmărite de fanii serialului în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 23.00.

Episodul 16

Un bărbat găsit mort se ridică şi pleacă de pe masa de autopsie. În timp ce detectivii CSI investighează cum o persoană declarată decedată se poate transforma într-un... zombie, un caz asemănător se petrece pe o alee, unde un alt bărbat aparent mort îşi revine la viaţă.

Echipa CSI găşeşte printre lucrurile primului investigat un carneţel cu notiţele unui fost profesor universitar, concediat cu mai bine de 20 de ani în urmă, când fusese implicat în moartea unui student. Dr. Aden explora existenţa vieţii de după moarte şi îşi încuraja studenţii să ia substanţe care îi ducea cât mai aproape de această experienţă. Încercând să afle de la excentricul profesor ce s-a întâmplat, Sara şi Langston află că Max şi Kurt, cei doi tineri „înviaţi din morţi”, studenţi la aceeaşi universitate la care predase dr. Aden, cercetau o substanţă letală care, luată într-o cantitate mică, ar fi putut să le încetinească ritmul inimii şi să-i paralizeze temporar, pentru ca apoi organismul să-şi revină la normal, iar ei să poată povesti ce au văzut „dincolo”.

Curând, însă, Kurt este ucis de Max, după o dispută privind respectiva otravă. Max, drogat şi încercând să scape de detectivi, sare în faţa unei maşini şi îşi găseşte şi el sfârşitul, lăsând echipa CSI cu mai multe întrebări decât răspunsuri...

În ecuaţie apare însă o a treia studentă, care se pare că fusese iniţiatoarea proiectului. Ea îl contactase pe profesorul Aden cu şase luni în urmă, după decesul mamei ei. Detectivii ajung la dr. Aden acasă prea târziu: acesta luase otrava, însă experimentul îi fusese fatal. O găsesc însă pe fată, care, trezită la viaţă, mărturiseşte că şi-a văzut mama...

13:00 Ora regelui

La întâlnirea tradițională de la finalul anului, Majestatea Sa Margareta a mulțumit Corpului Diplomatic acreditat la București pentru activitatea desfășurată în România, asigurându-i pe trimișii diplomatici că țara noastră este un partener valoros și de încredere.

O rochie de gală a Reginei Maria și o bundiță brodată de Regina Elisabeta sunt personajele poveștii pe care o aflăm de la expertul restaurator Aurelia Pomponiu. Obiectele de vestimentație fac parte din patrimoniul Muzeului Teatrului Național din București, iar rochia de bal poate fi văzută, în prezent, în cadrul expoziției "Regina Maria la teatru", alături de alte documente și fotografii regale restaurate.

Anul 2024 a fost prolific pentru tinerii artiști susținuți de Fundaţia Regală Margareta a României și s-a încheiat cu Gala Tinere Talente ce a inclus un spectacol prezentat de bursierii de la muzică şi o amplă expoziţie de arte vizuale.

”Conectăm Generații în lumea digitală” este un program pe care Fundația Regală și alte organizații partenere, precum Asociația ”Voluntariat pentru viață” din Mărășești, îl dedică seniorilor. Voluntarii din județul Vrancea lucrează chiar și cu cei din alte țări pentru binele semenilor.

Este deja o tradiţie ca, în fiecare an, Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti să-i primească pe colindătorii din Corul Regal. Cu un repertoriu de colinde tradiționale și moderne, ansamblul artistic condus de dirijorul Răzvan Apetrei, ne poartă în fiecare an într-o călătorie cu totul nouă. În catedrala arhiplină, spiritul sărbătorii îi vrăjește pe copii, părinți și bunici, într-un decembrie ca de poveste.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Diana Ilina, Adelina Dumitrescu,

Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

Sezon nou

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1