loader
Foto

Cu Angela Avram, aflăm despre ROMÂNII DUPĂ BREXIT. Londra

Al treilea şi ultimul documentar din seria produsă de TVR Internaţional poate fi vizionat la TVR 1 miercuri, 7 septembrie, de la 21.00. Pe 5 şi 6 septembrie, Irina Păcurariu şi Carmen Târnoveanu au vorbit cu şi despre românii din Scoţia şi Irlanda de Nord

 

Într-un oraş în care nu ai cum să nu intri într-un hotel sau într-un restaurant fără să dai de un român, comunitatea îşi caută răspunsurile la ambasade, consulate, colegi de muncă sau prieteni, însă Brexit-ul este un pas prea mare şi prea vag pentru ca cineva, fie că vorbim de autorităţile române sau britanice, să ofere şi un răspuns. Adică, nimeni nu are niciun plan.

„La  Londra, îngrijorarea din ziua aflării rezultatelor referendumului a trecut, iar acum românii din capitală sunt mai degrabă curioşi. Oamenii au fost speriaţi, dar acum atmosfera s-a potolit. Toţi stau şi aşteaptă”, povesteşte Angela Avram, jurnalista care semnează documentarul Românii după Brexit. Londra. În Marea Britanie, cam două luni durează până când statul îţi procesează cererea pentru permisul de rezidenţă permanentă. În tot acest timp, buletinul sau paşaportul tău va rămâne la ei, iar cum românii, în cele mai multe cazuri, nu au două acte de identitate, s-ar putea să vedem cum consulatul este luat cu asalt de cei care vor să îşi facă buletin sau paşaport, pentru a putea, cu celălalt act, să-şi obţină permisul de rezidenţă permanentă - este părerea multor români pe care îi veţi întâlni în documentarul Românii după Brexit. Londra, realizat de Angela Avram şi pe care TVR 1 şi TVR+ îl difuzează miercuri, 7 septembrie, de la 21.00.

Documentarele Românii după Brexit pun faţă în faţă realităţi brute ale unui Regat Unit în formalităţi birocratice şi, totuşi, dezbinat în credinţe, cel puţin, în alegerile făcute cu privire la Brexit. „Românii după Brexit este o serie de trei documentare care aduc în prim-plan consecinţele unei victorii sau poate, ale unui eşec. E mult prea curând să exprimăm certitudini cu privire la încă o lecţie de istorie care se scrie pe repede-înainte”, ne-au spus realizatoarele documentarului despre românii Regatul Unit al Marii Britanii.

La scurt timp după Referendumul din iunie 2016, Irina Păcurariu, Carmen Târnoveanu şi Angela Avram au căutat poveştile românilor din Regatul Unit al Marii Britanii. Ce înseamnă Brexit pentru emigranţi este ideea comună a unei seriei documentare iniţiate de TVR Internaţional pe care, la început de septembrie, telespectatorii o pot urmări la TVR 1.

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitata Lavinia Barlogeanu

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1