loader
Foto

Galerie foto

Cu „Exclusiv în România” am ajuns în fascinanta Bucovină | VIDEO

Cristian Tabără şi echipa sa ne-au arătat cel mai mare muzeu din lume dedicat ouălor încondeiate. Duminică, 26 aprilie, de la ora 18:15,  la TVR 1, revedem ediția „Exclusiv în România” difuzată în a doua zi de Paște.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă pe TVR+.

Unde e cel mai frumos de Paşti? Bineinţeles, acasă, alături de cei dragi. Printre locurile cele mai căutate pentru a petrece sărbătorile de Paşti se numără ţinutul fascinant al Bucovinei.

Chiar dacă anul acesta nu putem merge acolo, echipa Exclusiv în România a filmat o ediţie în superba zonă a României, dar atât de încercată în aceste zile.

(w882)

(w882)

Facem prima oprire în satul Moldoviţa, vatră de huţuli între sate de români bucovineni. Aici descoperim Muzeul Ouălor „Lucia Condrea”. Desfăşurat pe o suprafaţă de peste 500 metri pătraţi, având 7 saloane, 106 vitrine care adăpostesc o colecţie de peste 11.000 de ouă, muzeul este cel mai mare din lume, pe o planetă în care aproximativ 50 de ţări au tradiţie în pictarea ouălor, mai ales de Paşti.

(w882)

De la Moldoviţa, mergem la Hilişeu Crişan, în judeţul Botoşani, unde se află un obiectiv turistic unic în Europa şi, poate, şi în lume: o biserică ortodoxă de la anul 1800, înconjurată de un zid pe care se află 12 statui reprezentând cei 12 apostoli şi avându-l în mijloc pe Mântuitorul Iisus Cristos. Zidul, construit în manieră catolică, este o copie identică a statuilor din Piaţa San Pietro din Roma.

(w882)

La Botoşani echipa Exclusiv în România găseşte şi ne prezintă cea mai veche biserică armenească din Europa.

Apoi, călătoria se încheie în judeţul Suceava, la Vicov, acolo unde s-a născut Ion Nistor, istoricul şi politicianul care a redactat, în anul 1918, declaraţia de unire a Bucovinei cu România. Tot la Vicov, poposim acasă la Sofia Vicoveanca, îndrăgita doamnă a cântecului popular românesc.

(w882)

(w882)

Aşadar, o ediţie de sărbătoare a emisiunii Exclusiv în România, filmată în judeţele Suceava şi Botosani şi dedicată tuturor românilor.

(w882)

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1