loader
Foto

Galerie foto

Cum evităm accidentele de motociclete

Cristina Şoloc şi specialiştii invitaţi ne spun de ce se întâmplă atât de des accidente cu motociclete şi cum pot fi ele evitate, la o nouă ediţie a emisiunii de actualitate, informare şi educaţie rutieră „ Drum bun!” .  La TVR 1, sâmbătă, 27 mai, de la ora 13.30.

 

Documente disponibile pentru descarcare:
Cristina Şoloc
Drum bun!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În trafic există şoferi, motociclişti, biciclişti, pietoni. Emisiunea Drum Bun! tratează cu acelaşi respect fiecare categorie în parte. În primele 4 luni ale anului 2017, au fost înregistrate 64 de accidente rutiere grave în care au fost implicaţi motociclişti, dintre care 35 s-au produs din vina lor, iar 29 din vina altora.

În ediţia din 27 mai a emisiunii Drum Bun!, pentru a afla de ce se întâmplă atât de des accidente cu motociclete, de ce consecinţele sunt atât de grave şi cum pot fi ele evitate, Cristina Şoloc stă de vorbă cu câţiva specialişti. Conf. Dr. în Psihologie Emil Gâtej ne dezvăluie cum  influenţează tipul de motocicletă comportamentul motociclistului, iar Răzvan Radu, instructorul moto în siguranţă şi perfecţionare (la Academia Titi Aur) demonstrează importanţa vitală a cunoaşterii frânării şi a cursurilor moto de siguranţă. Tot joi, de la 22.30, la TVR 1 şi online pe TVR+, prof. univ. dr. în Sociologie, Gabriel Jderu, ne dezvăluie rezultatele studiilor sale despre fenomenul moto şi siguranţa în trafic, explicându-ne totodată de ce motocicliştii au o imagine negativă.

(w882)

Surpriză: Cristian Hrubaru ne povesteşte despre Campania socială Bikers for Humanity, din 2-4 iunie, când 400 de motociclişti vor construi case pentru nevoiaşii din Cumpăna-Constanţa.

(w882)

De asemenea, atât şoferii cât şi motocicliştii vor afla despre importanţa camerelor video onboard, pentru aflarea cauzelor şi dovedirea vinovăţiei în caz de accident. Răzvan Baciu, creator al site-ului Trafictube.ro şi specialist în gadget-uri, ne sfătuieşte cum să alegem cea mai potrivită cameră video. De altfel, începând de la această ediţie, telespectatorii Drum bun! sunt invitaţi să participe la un concurs care se va derula pe pagina de Facebook a emisiunii şi al cărui regulament poate fi accesat aici. Premiile puse la bătaie sunt: săptămânal, un gadget “SmartLink Bluetooth Handsfree with Car Charger Docking Station – Vetter”, iar lunar - o cameră video auto, model “Vicovation”, ambele oferite ca premiu de SC Compania de continut online SRL.

(w882)

 

Jurnalist: Diana Ilica

Realizator: Cristina Şoloc

Producător: Aura Dobre

(w882)

„Acum mulţi ani, exista o emisiune care se preocupa de siguranţa şi educaţia noastră rutieră, tot pe TVR 1, realizată de Virgil Vochină. Din aprilie, în fiecare joi seara, în emisiunea Drum Bun! vom continua ce a început domnul Virgil Vochină, ba mai mult, ne-am unit forţele într-o colaborare care să fie folositoare tuturor participanţilor la trafic”, spune Cristina Şoloc, prezentatoarea programului pe care telespectatorii îl pot urmări la TVR 1 joi, de la 22.30.

Pentru toţi cei implicaţi în trafic, fie că sunt şoferi profesionişti sau amatori, pietoni, motociclişti sau biciclişti, TVR 1 difuzează emisiunea Drum bun!. Cristina Şoloc şi specialişti ai Academiei Titi Aur aduc sfaturi pentru toţi participanţii la trafic.

Drum bun! este o coproductie TVR şi Academia Titi Aur.

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1