loader
Foto

Dana Deac aduce la TVR 1 “Oamenii care schimbă lumea”

Jurnalista Dana Deac aduce, în curând, la TVR 1, o serie de reportaje-portret în care prezintă eroii ultimului sfert de veac, oameni care au schimbat complet paradigme sociale, politice, culturale.

 

Alexis de Tocqueville, unul dintre cei mai reputaţi istorici, scria: “Atâta vreme cât durează revoluţia democratică, ambiţiile se dovedesc deci a fi întotdeauna foarte mari.”

Personajele pe care le veţi întâlni în noua emisiune nu fac decât să confirme că ambiţiile, atunci când sunt puse în slujba binelui şi a celorlalţi chiar pot schimba lumea.

Astfel, seria de reportaje-portret – numită “Oamenii care schimbă lumea” – îşi propune să formeze o galerie a celor mai importanţi oameni care au schimbat micro sau macro-climatul societăţii contemporane.

Dana Deac lucrează în mass-media din 1990. Este licenţiată în Filosofie la Universitatea din Bucureşti şi a urmat numeroase cursuri de perfecţionare în domeniul jurnalismului în Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia.

A fost, pe rând, şef de secţie la Programul 3 al radioului public, Radio în blue jeans, şef secţie Veniţi cu noi pe programul doi, Departamentul Social al TVR 2, redactor-şef la Tele 7 abc, iar din 1998 a fost producător executiv, producător, reporter şi moderator la Antena 1 şi Antena 3.  A condus, timp de câţiva ani, postul TVR 1 şi are în palmares patru premii APTR şi un premiu CRP.

În vara anului 2012, Dana Deac a fost distinsă de Regele Mihai cu decoraţia Nihil Sine Deo, prin care regele a onorat "realizările profesionale de înaltă ţinută ale jurnalistei, precum şi exemplul său desăvârşit de curaj, etică şi comportament public".

10:00 M.A.I. aproape de tine

O emisiune pentru siguranța ta şi a celor dragi! Află care sunt situațiile care te pot pune în pericol şi cum să eviți să devii o victima a infractorilor!

Tot alături de noi, vei cunoaṣte o parte din munca, viața şi pasiunile oamenilor în uniformă din Ministerul Afacerilor Interne, sau cum poți să devii unul dintre ei!

10:30 Viaţa satului

Moderator Gabriel Gherghescu

Jurnalişti: Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru

Producător Gabriel Gherghescu

Înregistrare

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

TikTok, interzis? Aflăm duminică, la „Breaking Fake News”!

Tot atunci, despre sângeroasele mandate ale lui Vladimir Putin. Marian Voicu şi echipa sa ne aşteaptă duminică, 12 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

Peste șase veacuri de istorie otomană, într-o lecţie de istorie. Autorul şi profesorul Marc David Baer e invitatul lui Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Turcii sau otomanii sunt acelaşi lucru? Care a fost relaţia otomanilor cu teritoriile locuite de români, despre toleranţă în epoca modernă, dar ...

 

#tvr1