loader
Foto

Despre exodul medicilor, în ultima ediţie "O ţară mai bună" din acest sezon

Ultima ediţie "O ţară mai bună" din acest sezon s-a difuzat miercuri, 11 iunie, de la ora 22.00 şi a fost prezentată de Nicolle Stănese.

 

Ediţia din 11 iunie este disponibilă online pe TVR+

Cu ediţia din 11 iunie a emisiunii O ţară mai bună, s-a scris ultimul capitol al campaniei Viaţa pe lista de aşteptare din acest sezon. Miercuri seară, de la ora 22.00, emisiunea O ţară mai bună de la TVR 1 şi tvrplus.ro a adus în discuţie fenomenul exodului medicilor români.

Aproape 3.000 medici au plecat din România în 2013, ceea ce înseamnă aproximativ 10% din personalul medical. În ultimii şase ani, aproape 14.000 de medici au părăsit România din cauza salariilor mici.

Acest fenomen a atins şi medicii implicaţi în transplant. Ei sunt oricum foarte puţini, sunt neremuneraţi corespunzător şi nevoiţi, de cele mai multe ori, să stea ore în şir peste programul normal de 8 ore. Pentru pacienţii aflaţi pe listele de aşteptare, acest fenomen se traduce în mai puţine vieţi salvate. O privire asupra situaţiei de fapt v-au pus la dispoziţie realizatorii emisiunii O ţară mai bună miercuri, 11 iunie, de la 22.00.

CampaniaViaţa pe lista de aşteptare, prima campanie a TVR 1 derulată în emisiunea O ţară mai bună, este realizată de Dana şi Tiberiu Ştefănescu şi prezentată de Nicolle Stănese.

Din 2 aprilie, în fiecare miercuri, de la ora 22.00, TVR 1 şi tvrplus.ro vă invită la un exerciţiu de imaginaţie: cum ar fi dacă am trăi într-o ţară mai bună. Emisiunea O ţară mai bună prezintă campanii realizate de TVR pentru a vă arăta o Românie cu locuri frumoase, o ţară cu oameni generoşi şi buni, locul tău aşa cum ai vrea să fie mâine. În campaniile iniţiate de TVR sunt implicate atât vedete TVR, cât şi personalităţi din diferite domenii, care pot reprezenta un model pentru comunităţile lor. Pentru că lucrurile se schimbă prin exemplul personal, nu prin teorie.

0:45 La masa de Paşte (R)

(II) Prezintă Iuliana Tudor

Jurnalist Anamaria Voicu. Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:15 Discover Romania (R)

* Oul decorat în Europa Centrală şi de Est

*Oul decorat în Europa Occidentală

Jurnalist Diana Ilica

(Reluare)
 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1