loader
Foto

Despre viitorul partidului din Kiseleff, la „Foc încrucişat”

Duminică, 27 septembrie, moderatoarea Roxana Zamfirescu şi invitatul permanent Cornel Nistorescu au stat de vorbă cu senatorul PSD Şerban Nicolae şi sociologul Mircea Kivu despre alegerile noului şef al PSD şi revenirea în politică a lui Traian Băsescu.

 

Foc încrucişat

În cadrul ediţiei de duminică, 27 septembrie,  invitaţii emisiunii Foc încrucişat au vorbit despre viitorul şef al social democraţilor din ţară şi provocările acestuia, dar şi care va fi noul rol al lui Traian Băsescu în politica românească, după ce fostul lider de la Cotroceni a spus că se va înscrie în PMP.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a spus că încă nu a luat o decizie privind depunerea candidaturii la şefia PSD, în ciuda scrisorii pe care a trimis-o conducerii PSD. „Trebuie să evaluez în ce măsură demersul înscrierii candidaturii este unul cu şanse de reuşită, nu din perspectiva câştigării funcţiei, pentru că este efectul secundar, primul efect este să lansăm în dezbaterea internă de partid câteva idei”, a spus senatorul PSD.

El a criticat regulamentul intern al partidului, care nu le oferă membrilor tineri şanse de ascensiune în partid şi referitor la viitoarele alegeri „nu poţi să faci alegeri de preşedinte pentru PSD în 10 zile”. „Prezumţia este că PSD-ul nu se va schimba în bine cu Dragnea, însă eu am să rămân, indiferent de cine îl conduce. Am fost învăţat să mă supun întotdeauna regulilor partidului”, a mai spus senatorul.

Sociologul Mircea Kivu crede că marea problemă a PSD-ului este imaginea pe care o proiectează alegătorilor români: „liderii partidului, majoritatea din ei, sunt condamnaţi sau au dosare penale pe rol. După mine, problema principală este că PSD nu a reuşit să găsească un posibil lider asupra căruia să nu planeze perspectiva unei condamnări”. Mai mult, Kivu spune că PSD nu se va schimba foarte mult, chiar dacă Dragnea devine preşedinte şi asta pentru că „PSD este deja condus de Dragnea”.

Cât despre revenirea în politică a fostului preşedinte al României, Mircea Kivu spune că el mai degrabă construieşte un culoar al euroscepticismului şi al populismului de extremă dreaptă. „Atacurile repetate împotriva lui Klaus Iohannis clar că e culoarul pe care încearcă să se aşeze. Se ştie că dacă îl ataci pe cel mai puternic, câştigi măcar vizibilitate, dacă nu mai mult decât atât”, spune sociologul.

Ediţia de duminică a emisiunii Foc încrucişat este disponibilă pe TVR+.

1:30 Cercul (R)

(THE CIRCLE-SUA, 2017)

Regia James Ponsoldt

Cu: Emma Watson, Tom Hanks, Bill Paxton

Redactor Bogdan Stănescu

X

(Reluare)

3:15 Dosar România (R)

Umbrele chinului în închisorile comuniste-povestea postumă a părintelui Nicolae

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1