loader
Foto

Legea supermarketurilor intră în Prim-plan

Deputatul Nini Săpunaru, iniţiatorul acestei legi, a fost invitatul emisiunii moderate de Ramona Avramescu, de la ora 21.00, în direct, la TVR 1 şi TVR+. În aceeaşi ediţie, o discuţie despre politica de dreapta.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (Partea I)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (Partea a II-a)


Marii retaileri nu vor mai percepe taxe suplimentare, conform noii Legi a supermarketurilor, pusă din nou în dezbatere la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor. Aleşii au decis că supermarketurile vor rămâne deschise şi în weekend şi vor fi obligate să vândă produse locale şi regionale în proporţie de minim 51%. Legea supermarketurilor a fost şi tema de discuţie pe care jurnalista TVR Ramona Avramescu a propus-o invitaţilor săi de marţi, 19 aprilie, de la ora 21.00, la Prim-plan. Şi tot în aceeaşi ediţie, de la 21.45 – o dezbatere despre dreapta, naţionalism şi alegeri. Emisiunea se difuzează în direct, la TVR 1 şi TVR+.

Vechea lege permitea marilor retaileri să perceapă diverse taxe în afara contractului de vânzare-cumpărare încheiat între comerciant şi producător, cum ar fi taxele de listare sau promovare. De acum, adaosul comercial va fi singurul instrument pe care îl vor putea utiliza marii comercianţi pentru profit. Hipermarketurile care nu respectă legea vor fi închise. Marile magazine trebuie să pună pe rafturi preponderent produse din „lanţul scurt de aprovizionare", atunci când este vorba despre carne proaspată, legume şi fructe proaspete, lactate, ouă şi miere. De asemenea, un articol vorbeşte despre etichetarea produselor din carne, iar în cazul cărnii proaspete se va scrie de unde provine acea carne. Iniţiatorul legii, Nini Săpunaru - preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor - a fost invitatul Ramonei Avramescu în ediţia Prim-plan de marţi seară. Alături de el s-au mai aflat în platoul TVR Feliciu Paraschiv, proprietar de supermarket, Radu Timiş - producător şi jurnalistul Cristian Bădescu.

Pentru cel de-al doilea subiect al emisiunii, referitor la convingerile politice de dreapta, la naţionalişti şi la contextul alegerilor locale ce se apropie, Ramona Avramescu i-a invitat pe George Rîpă, consultant politic, Cristian Pantazi, jurnalist, respectiv Mircea Kivu, sociolog. Partea a doua a emisiunii Prim-plan - de la 21.35.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale momentului. Şi ei pot adresa propriile întrebări pentru invitaţii emisiunii Prim-plan, pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR.

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1