loader
Foto

Dezbateri post şi pre-campania electorală, la Vorbeşte liber!

Miruna Munteanu, Florin Iaru şi Cristian Teodorescu au fost invitaţii lui Sorin Avram la talk-show-ul de joi, 6 noiembrie, ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+

 

Sorin Avram

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia Vorbeşte liber! de dinaintea reînceperii campaniei electorale se doreşte a fi una în care se trag concluzii, se fac analize şi se prezintă în mod cât mai obiectiv situaţia politică, aşa cum este ea în momentul de faţă. Miruna Munteanu, Florin Iaru şi Cristian Teodorescu, invitaţi ai jurnalistului Sorin Avram la ediţia de joi seară a dezbaterii Vorbeşte liber!, „trag linie şi socotesc” şansele fiecărui candidat. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Rezultatele primului tur de scrutin şi ce însemnătate au ele, alianţele care se formează în acest interval dintre cele două tururi, strategiile celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Cotroceni - intrată acum pe ultima sută de metri - şi, nu în ultimul rând, cum s-a văzut campania electorală în media sunt teme de discuţie pentru Sorin Avram şi invitaţii săi la Vorbeşte liber!, pe 6 noiembrie.

În talk-show-ul din prime-time al TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Moderată de jurnalistul Sorin Avram, emisiunea Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului, care generează cele mai multe comentarii. Lideri de opinie, personalităţi publice de notorietate, subiecte fierbinţi se întâlnesc într-o dezbatere „plină de nerv, dar fără nervi şi care nu va face jocurile nimănui” (Sorin Avram), de luni până joi, după Telejurnal, în direct la TVR 1.

Emisiunea este urmată, de la 22.00, de Biziday, cu Moise Guran, şi de late night show-ul Starea naţiei, cu Dragoş Pătraru, de la ora 22.50. Toate cele trei programe pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

7:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Moderator Ana Maria Ghiur

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate și dezbat teme de actualitate

* Cataracta, principala cauză de pierdere a vederii

Invitat: dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog, supraspecializare în chirurgia refractivă și a cataractei

În general, cataracta afectează persoanele după vârsta de 60 de ani, dar există şi tipuri rare care apar mai devreme sau la naștere. Vorbim despre prima cauză tratabilă de orbire din lume. Această afecţiune se poate opera în orice stadiu însă, se recomandă o chirurgie timpurie-cu cât mai repede, cu atât mai bine.

* Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Invitat: acad. Maya Simionescu, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu al Academiei Române, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară

Acad. Maya Simionescu, ex-profesor la universităţi din SUA și Canada, cercetătoarea care a obținut multe premii, distincţii și s-a remarcat în cercetarea biomedicală la nivel internațional, vorbește despre progresele spectaculoase care pot ajuta omenirea să trăiască mai bine în viitor.

* Tratarea gonartrozei şi leziunilor genunchiului

Invitat: dr. Dragoş Popescu, medic primar chirurgie ortopedică, Spania

Dr. Dragoş Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică şi protetica genunchiului, s-a specializat în Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie în cadrul centrului universitar “Hospital Clínic de Barcelona”, unde şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 21 ani. Din 2014, tratează pacienţi şi în România. Are o vastă experienţă în transplanturile şi implanturile artificiale de menisc, precum şi în protezarea robotică a genunchiului.

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Alexandru "Dodo" Piţigoi, pilot de curse

Dodo este unul din cei mai experimentati piloti de raliu din România, Campion Naţional la Viteză în Coastă în 2022 și 2023. Este, de asemenea, promotor al campaniei "Start colectării selective". La sfîrşitul lunii aprilie a avut un parcurs senzaţional la proba de coastă din Austria.

Radu Ţibrea, project manager "Cursa cu răţuşte"

Cea mai amuzanta cursa caritabila, proiectul, a inceput la Timisoara, pe Bega, iar din 2015 proiectul a ajuns şi la Bucureşti. Se desfăşoară simultan în 7 oraşe din ţară. Exceptând scopul recreativ, motivul principal este îmbunătățirea calității vieții copiilor care se confruntă cu hipoacuzia.

Zoom Cellia Costea , soprană

Este una dintre cele mai apreciate voci românești din lumea lirică internațională şi este invitată specială la Gala Puccini, cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, organizat de Institutul Italian de Cultură

Nicu Bocancea, master florist

Începe sezonul nuntilor , evenimente care implica aranjamente florale şi mese tematice. Ce înseamnă buchete şi arajamente instagramabile, ce spune simbolistica buchetului de nuntă, se mai poartă cocardele şi mărturiile la nunţi în 2024?

Pavel Bartoş, actor

Pe 28 aprilie Teatrul Stela Popescu a împlinit 8 ani de existenţă şi a sărbatorit cu o premieră: piesa "Escu", cu Pavel Bartoş în rol principal.

În acest an electoral, piesa pare mai actuală ca niciodată şi evidenţiază traseismul politic, corupţia, impostura şi caracterul cameleonic al politicianului.

Un alt mesaj transmis de Teatrul Stela Popescu este o colaborare excelentă cu actorii Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”, din Chisinau-piesa a fost jucată mai întâi în martie, la Chişinău​

LIVE Zilele Horticulturii Bucureștene

80 de expozanți și ateliere educative la Zilele Horticulturii Bucureștene, într-o locație inedită: Grădinile Senatului-Palatul Parlamentului, intrarea A1, în perioada 9-12 mai 2024

Grădinile, proiectate și realizate pe spațiul fostului Cartier istoric Uranus, își vor deschide porțile pentru vizitatori și cu ocazia aniversării a 160 de ani de la crearea Senatului României

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

TikTok, interzis? Aflăm duminică, la „Breaking Fake News”!

Tot atunci, despre sângeroasele mandate ale lui Vladimir Putin. Marian Voicu şi echipa sa ne aşteaptă duminică, 12 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

Peste șase veacuri de istorie otomană, într-o lecţie de istorie. Autorul şi profesorul Marc David Baer e invitatul lui Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Turcii sau otomanii sunt acelaşi lucru? Care a fost relaţia otomanilor cu teritoriile locuite de români, despre toleranţă în epoca modernă, dar ...

 

#tvr1