loader
Foto

Drama satului Runcurel, filă în "Dosar România", la #TVR1 | VIDEO

Duminică, 4 octombrie, de la ora 18.00, la TVR1, TVR 1 HD și online pe TVR+, Gabriel Geamănu şi echipa "Dosar România" ne-au prezentat ancheta „Drama unui sat”.

 

Dosar România

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Grav afectată de exploatarea miniera din zonă, localitatea Runcurel, aflată în județul Gorj, este condamnată să dispară, iar oamenii să-și vândă proprietățile la prețuri de nimic Complexului minier.

Unii dintre localnici refuză să plece din sat și trăiesc sub amenințarea demolării caselor peste ei, din cauza surpării terenurilor din zonă, provocată de exploatarea de la suprafață a cărbunelui.

Pentru cele câteva zeci de persoane rămase la Runcurel suferința pare că nu se va sfârși niciodată.

5:10 Tezaur folcloric

(redifuzare)Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

6:00 Teleshopping

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

TikTok, interzis? Aflăm duminică, la „Breaking Fake News”!

Tot atunci, despre sângeroasele mandate ale lui Vladimir Putin. Marian Voicu şi echipa sa ne aşteaptă duminică, 12 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

Peste șase veacuri de istorie otomană, într-o lecţie de istorie. Autorul şi profesorul Marc David Baer e invitatul lui Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Turcii sau otomanii sunt acelaşi lucru? Care a fost relaţia otomanilor cu teritoriile locuite de români, despre toleranţă în epoca modernă, dar ...

 

#tvr1