loader
Foto

Ediţie specială „Vorbeşte corect!" de ZIUA LIMBII ROMÂNE

De Ziua Limbii Române, realizatorii emisiunii „Vorbeşte corect!" au pregătit o ediţie specială care va fi difuzată miercuri, 31 august, la TVR 1, TVR HD, TVR Moldova şi TVR Internaţional.

 

Pe 31 august, Limba Română este sărbătorită în România şi Republica Moldova. Limba română este, între limbile romanice, a cincea după numărul de vorbitori, în urma spaniolei, portughezei, francezei şi italianei, fiind vorbită în toată lumea de 28 de milioane de persoane, dintre care 24 de milioane o au ca limbă maternă. 17 milioane se află în România, unde româna este limbă oficială şi limbă maternă pentru mai mult de 90% din populaţie.
În Republica Moldova, unde este numită „limba noastră”, româna este limbă oficială şi limbă maternă pentru trei sferturi din populaţie, iar în provincia autonomă Voivodina din Serbia, limba română este una dintre cele şase limbi oficiale.
Ziua Limbii Române a fost celebrată pentru prima dată în calitate de sărbătoare legală în Republica Moldova la 31 august 1990.
Din 1994, o parte din poezia „Limba noastră" scrisă de Alexei Mateevici, reorganizată sub forma a cinci strofe de câte patru versuri, a fost aleasă ca Imn naţional al Republicii Moldova.

De Ziua Limbii Române, Ruxandra Gheorghe-Negrea ne aduce o ediţie specială a emisiunii Vorbeşte corect!, pe care o putem vedea la 16.54, la TVR 1, TVR HD, TVR Moldova şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

14:30 Ora regelui

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1