loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România: prin dulcele târg al Ieşilor

Palatul Culturii, mănăstirea Galata, dar şi întâlniri speciale cu tineri ieşeni – la ediţia din 14 mai Exclusiv în România. Cristian Tabără ne salută de la Iaşi sâmbătă, la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Încântaţi de perspectiva de a descoperi noi lucruri interesante, membrii echipei Exclusiv în România au plecat spre fosta capitală a Moldovei, Iaşi. Emisiunea ce prezintă obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume ne invită să redescoperim în această ediţie „dulcele târg al Ieşilor”.

(w882)

Exclusiv în România vine cu o ediţie în premieră sâmbătă, 14 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

În Iaşi, vom vizita Palatul Culturii, recent redeschis publicului, după o lungă perioadă în renovare. Clădirea, una dintre cele mai mari şi mai frumoase clădiri din România, a fost proiectată de celebrul arhitect I.D. Berindei. Călătoria prin oraşul „celor şapte coline" nu poate ocoli vizita la mănăstirea Galata, a cărei poveste o aflăm de la Cristi Tabără şi echipa lui.

(w882)

Tot în Iaşi, cunoaştem un tânăr student strălucit, care, deşi studiază acum în Marea Britanie, şi-a făcut timp să realizeze o aplicaţie pentru telefoanele inteligente, prin intermediul căreia să ajute turiştii să descopere mai uşor cele mai importante obiective turistice din oraşul său natal.

(w882)

„Pe drum însă, ne-am lăsat ispitiţi de alte două lucruri importante fără de care această ediţie ar fi fost incompletă: biserica din Roznov şi zborul cu motodeltaplanul, din apropierea oraşului Piatra Neamţ”, ne-a spus producătorul Marin Găbudean.

(w882)

Cu uimitoarea ei frumuseţe, dar şi originalitate a arhitecturii, biserica din Roznov este atipică pentru bisericile ortodoxe din ţara noastră. Odată ce i-a călcat pragul, echipa a aflat că este un lăcaş de cult construit în stil rusesc, în urmă cu 150 de ani, de un mare boier din familia Roseteştilor. Întreaga poveste – sâmbătă, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

Iar pentru porţia de adrenalină, echipa Exclusiv în România ne prezintă un loc unde se pot face zboruri de agrement cu motodeltaplanul sau avionul.

Jurnalist: Daniel Georgescu

Locuri frumoase, locuri unice - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta acestui sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: luni, 15 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România”

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

 

#tvr1