loader
Foto

„Fanfan la Tulipe” sau o sâmbătă alături de Gérard Philipe la TVR

TVR 1 vă invită sâmbătă, 20 februarie, la ora 17:10, să urmăriți filmul artistic „Fanfan la Tulipe”, cu nemuritorii Gérard Philipe și Gina Lollobrigida în rolurile principale.

 

Gérard Philipe și Gina Lollobrigida împreună cu Geneviève Page și Olivier Hussenot sunt principalii deținători ai partiturilor din acest film clasic, dar cu noi generații de admiratori chiar și după mai mult de șase decenii de la premieră.

Filmul este o producție Franţa-Italia din anul 1952, în regia lui Christian-Jaque.

Regizorul Christian-Jaque alege o poveste din Franța secolului al XVIII-lea. În filmul de aventuri unde îl putem vedea pe Gérard Philipe la 30 de ani (neîmpliniți) în rolul unui soldat ce va cuceri, în final, inima frumoasei Adeline (Gina Lollobrigida), fiică de ofițer.

(w235) GĂŠrard PhBăiat sărac și frumos, Fanfan la Tulipe se înrolează în armată ca să scape de o căsătorie nedorită. Adeline se dă drept ghicitoare și îi induce convingerea că el se va însura cu fata regelui. Falsa profeţie pare să se împlinească aunci când Fanfan le salvează pe prinţesă şi pe doamna de Pompadour de bandiţi. El intră în grațiile prințesei, dar este prins de gărzi în palatul regal.

Întâmplările prin care trece fermecătorul nostru erou vor fi încununate de împlinirea iubirii cu Adeline.

Gérard Philipe s-a născut la Cannes la 4 decembrie 1922. Avea să moară la numai 37 de ani, la șapte ani de la premiera acestui film, la Paris.

A rămas de neuitat pentru două interpretări: Fanfan la Tulipe pe marele ecran și Cidul, pe scenă. El a fost nu doar actor, ci și scenarist și regizor.

Filmul „Fanfan la Tulipe” a primit Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, acordat regizorului, și Premiul pentru regie (acordat aceluiași Christian-Jaque) la Festivalul de la Cannes.

Foto: Rialto pictures

15:00 Akzente

(I) Adunarea reprezentanţilor FDGR. Sibiu: Sărbătoarea lunii mai.

înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Fanfara întâmpină luna mai, la Turnişor. Hoffner Big Band, la Timişoara.

înregistrare

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1