loader
Foto

„Fără scrupule” şi „Când viaţa bate filmul”, noi reportaje la Ochiul magic

Reportaje incendiare la „ Ochiul magic ” din 2 aprilie: dezvăluiri despre metoda „Accidentul” şi un caz incredibil dintr-un sat doljean - sâmbătă, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Metoda „Accidentul" a făcut zeci de victime în ultii ani în România. Hoţii au reuşit să stoarcă sume mari de bani şi alte bunuri materiale de la persoane credule, dar şi îngrijorate. Metoda era simplă: sunau sau dădeau un mesaj, se recomandau drept un cunoscut al unui membru al familiei şi anunţau că persoana respectivă a avut un accident şi are nevoie de ajutor financiar. Poliţia a luat măsuri şi mulţi astfel de infractori au fost identificaţi şi prinşi.

(w882)

La începutul acestui an, însă, infractorii au găsit o nouă modalitate de a aplica această metodă, iar cei pacăliţi sunt copiii... Cum îi putem feri pe cei mici să cadă în capcana hoţilor? Soluţia o aflăm sâmbătă, la Ochiul magic, de la TVR 1. Reportajul „Fără scrupule” este realizat de Dana Ştefănescu şi prezentat de Dan Antonescu.

O femeie din satul Mofleşti, judeţul Dolj, spune că preotul din comună a refuzat să-i înmormânteze mama într-un cimitir ortodox, pe motiv că este de altă religie. Familia a îngropat-o pe un teren la marginea drumului, iar acest lucru ridică multe semne de întrebare în rândul sătenilor. Autorităţile afirmă că locul unde se află mormântul este, de fapt, viitorul cimitir baptist. Încă se aşteaptă aprobările pentru înfiinţarea lui.

(w882)

La Ochiul magic, preotul explică, în exclusivitate, de ce nu a săvârşit înhumarea bătrânei. Aflăm mai multe din reportajul „Când viaţa bate filmul”, semnat de Melania Trifu, pe care îl urmărim tot pe 2 aprilie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882) Ochiul mag

***

Ochiul magic ne prezintă realitatea filtrată prin obiectivul camerei de luat vederi. Sâmbătă de sâmbătă, situaţii dramatice sau inedite, personaje interesante ne sunt auduse pe micul ecran la Ochiul magic. Emisiunea investighează cazuri sau fenomene sociale care prezintă un deosebit interes pentru public.

În fiecare ediţie Ochiul magic, telespectatorii pot urmări două reportaje – anchetă, realizate într-un stil dinamic, atât ca montaj cât şi ca mod de redactare. Subiectele emisiunii sunt din actualitate. Pentru a ilustra cât mai bine teme care nu sunt atât de ofertante din punctul de vedere al imaginii, realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu apelează la reconstituiri ale evenimentelor. Colaboratorul permanent al programului este col (r) Dan Antonescu. Investigaţiile sale au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni.

13:00 La masa de Paşte

(I) (redifuzare) Prezintă Iuliana Tudor

Jurnalist Anamaria Voicu

Producător Iuliana Tudor

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1