loader
Foto

Galerie foto

Festivalul „George Enescu”, în direct – de duminică, la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+ şi pe site-ul enescu.tvr.ro

Toate concertele difuzate de Televiziunea Română la această ediţie sunt în format HD

 

Începând din 1 septembrie, timp de 28 de zile, Televiziunea Română va asigura în fiecare zi cel puţin o transmisiune în direct de la concertele care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Astfel, concertul Staatskapelle Berlin (sub bagheta Dirijorului Daniel Barenboim), care deschide ediţia a XXI-a a festivalului va începe duminică, 1 septembrie, de la ora 19.30, în direct la TVR 1, online pe TVR+ şi pe site-ul TVR dedicat festivalului (enescu.tvr.ro) cu „Rapsodia română” nr. 2 în Re Major op.11, de George Enescu, şi va continua cu „Simfonia nr. 2 în Mi bemol Major op. 63” de Sir E. Elgar, în live streaming pe enescu.tvr.ro.

Tot în prima zi din septembrie, de la ora 22.30, este programat recitalul talentatului muzician Cameron Carpenter, recunoscut atât pentru tehnicile de interpretare la orgă, cât şi pentru apariţiile sale scenice, care va prezenta programul „The Theatre of the Organ”. Recitalul va fi transmis în direct de TVR 2, TVR HD şi va fi disponibil şi online pe platforma video TVR+ şi pe site-ul enescu.tvr.ro.

Maestrul Daniel Barenboim va putea fi urmărit din nou alături de Staatskapelle Berlin în concertul pe care îl vor susţine pe scena Sălii Mari a Palatului luni, 2 septembrie, de la ora 19.30. Melomanii îi vor putea urmări evoluţia în direct pe enescu.tvr.ro, interpretând un program de G. Verdi – „Quattro pezzi sacri”, cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu” (dirijorul corului: Ion Iosif Prunner).

Pe parcursul transmisiunilor, jurnaliştii TVR Marius Constantinescu, Cătălin Sava şi dirijorul Tiberiu Soare vor fi gazdele telespectatorilor şi vor realiza, în direct, scurte interviuri în culisele festivalului.

„Agenda festivalului”, care va reda pentru telespectatori, în perioada 31 august-28 septembrie, momentele-cheie ale festivalului, în fiecare seară, la TVR 2 şi TVR HD, va fi disponibilă şi pe site-ul enescu.tvr.ro. Şi „Ora de Ştiri” (TVR 2) va aduce, începând de vineri, 30 august, ştiri despre evenimentele din cadrul festivalului.

Programul complet al transmisiunilor în direct este disponibil pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro. Melomanii care vor să afle mai multe informaţii despre Daniel Barenboim pot urmări pe enescu.tvr.ro (în secţiunea „Interviuri”) un interviu din arhiva TVR cu marele dirijor.

Toate concertele transmise de Televiziunea Română de la festival vor fi în format HD

Transmisiunile în direct şi înregistrările vor fi realizate prin intermediul a două care HD, unul care va prelua concertele de la Sala Mare a Palatului, iar al doilea pe cele susţinute la Ateneul Român.

„Spre deosebire de ediţiile din anii trecuţi, tot ce va prelua TVR din Festivalul Enescu anul acesta, în direct sau înregistrat, va fi în format High Definition. Aproape 20 de concerte vor fi transmise în direct de TVR HD. Telespectatorii le vor putea urmări la standarde de înaltă definiţie din punctul de vedere al imaginii şi sunetului. Dacă acum doi ani, TVR a dispus de un singur car HD pentru preluarea unor concerte din festival, anul acesta avem două care HD dotate cu camere performante care vor imortaliza în detaliu momente memorabile din Festivalul George Enescu", a declarat Maria Iova, Manager TVR HD.

Televiziunea Română este coproducător al Festivalului Internaţional „George Enescu” – ediţia a XXI-a.

(sursa foto ataşate: www.festivalenescu.ro)

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: luni, 15 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România”

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

 

#tvr1