loader
Foto

Fotbal european la TVR

Naţionala şi adversarele, din vară şi din toamnă, se pregătesc de EURO. Ultimele meciuri amicale sunt în direct la TVR, în perioada 29 mai-3 iunie.

 

Sfârşitul primăverii şi primele zile ale lui iunie aduc, la Televiziunea Română, meciurile de pregătire ale naţionalei ţării noastre şi ale echipelor pe care România le va întâlni la UEFA EURO 2016 sau în preliminariile Mondialelor din 2018. Începând de duminică, 29 mai, până vineri, 3 iunie, telespectatorii TVR văd fotbal european la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

(w882) tricolori

Vineri, 3 iunie, la ora 21.00, reprezentativa României joacă, alături de naţionala Georgiei, ultimul meci de verificare înainte de EURO, cu o săptămână înainte de confruntarea cu Franţa de la Paris, partidă ce va deschide competiţia continentală. Totodată, va fi prezentat oficial lotul cu care România va participa la Campionatul European. Pe Arena Naţională, fanii vor avea ocazia să-i vadă pe cei 23 de fotbalişti aleşi de Iordănescu jucând împotriva unui adversar care, în şase meciuri directe cu „tricolorii", nu a reuşit decât două egaluri. Partida România-Georgia va putea fi văzută în direct la TVR 1 şi TVR HD, comentată de Marian Olaianos şi Dragoş Bocanaciu. Atât înainte de meci, de la 20.40, cât şi după fluierul de final, Cristian Mîndru ne aşteaptă la Studio fotbal, pentru discuţii şi analize.

(w882) Romania-Ge

Până atunci, însă, adversarele „tricolorilor” din grupele EURO 2016 joacă, la rândul lor, amicale de pregătire, pe care telespectatorii TVR le pot, de asemenea, urmări. Astfel, duminică, 29 mai, de la ora 18.30, TVR 3 şi TVR HD transmit în direct partida Albania-Qatar, disputată în Hartberg, Austria, unde albanezii au cantonamentul; comentariul pentru această întâlnire este asigurat de Bogdan Tomulică. Miercuri, pe 1 iunie, de la 21.45, la TVR 2 şi TVR HD poate fi văzut meciul Polonia-Olanda, comentat de Emil Hossu-Longin; evoluţia polonezilor este de urmărit, cu atât mai mult cu cât elevii lui Iordănescu se pot confrunta cu ei în optimi şi îi vor întâlni cu siguranţă în noiembrie, în preliminariile CM 2018. Vineri, 3 iunie, de la 19.00, telespectatorii TVR 2 şi TVR HD văd Elveţia-Moldova, în direct de la Lugano, ultimul meci amical al elveţienilor înainte de turneul final, comentat de Bogdan Tomulică.

17:15 Frumoasa mincinoasă

Frumoasa mincinoasă (THE FORBIDDEN MARRIAGE-Coreea de Sud, 2022)

* Comedie romantică. De şapte ani, familia regală şi membrii guvernului din regatul Joseon încearcă să-i găsească tânărului rege Lee Heon o nouă consoartă, după ce prima lui soţie a murit, lăsându-l cu inima frântă. Spre nemulţumirea populaţiei, a fost impusă şi o lege prin care nicio femeie nemăritată n-are voie să se căsătorească, până când regatul nu va avea o nouă regină. Atmosfera mohorâtă de la curtea regală se schimbă odată cu apariţia pitorească a unei fete neobişnuite: Ye So-Rang, frumoasă şi isteaţă, care se dă drept medium ca să-şi câştige existenţa. Arestată şi adusă în faţa regelui, fata declară că palatul este bântuit de spiritul fostei lui soţii, pe care ea îl poate chema din lumea de dincolo. Angajată să câştige încrederea regelui şi să ajute la restabilirea ordinii în regat, Ye So-Rang trebuie să-şi continue şirul de minciuni şi să se pretindă posedată de spiritul răposatei prinţese, ceea ce provoacă în mod inevitabil şi mai multe încurcături. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

18:30 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

Lansată la finalul anului trecut într-o formulă condensată, campania

”Omul Anului” a atras interesul telespectatorilor, promovând oameni care au făcut fapte, gesturi și proiecte impresionate, demne să inspire pe fiecare dintre noi, dovedind că România este și țara faptelor bune.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1