loader
Foto

Fotbalul, matematica şi aviaţia s-au împletit cu folclorul la „Vedeta populară”

Oameni din cele mai diverse domenii de activitate au demonstrat că poartă România în suflet. Iuliana Tudor ne-a prezentat în 29 mai, de la ora 21.00, la TVR 1, în cea de-a şasea ediţie din sezonul 8 al celui mai iubit talent-show de folclor. | VIDEO

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Este arbitru de fotbal, are o diplomă de inginer în Construcții Aerospațiale, iar în timpul liber predă matematică… Nu lasă, însă, deoparte muzica populară, pe care o iubeşte de mică. La cei 24 de ani împliniţi, bistriţeanca se laudă cu o carieră de peste 5 ani în arbitraj.

Jucătorii zâmbesc când o văd, dar în scurt timp îşi dau seama că au toate motivele să o ia în serios! Cât de serioasă e în privinţa viitorului ei în muzică am văzut duminică seară, în ediţia cu numărul 6 din sezonul 8 al celui mai iubit show folcloric din România.

(w882) Iuliana Tu

S-a înscris în competiţie şi o tânără de 17 ani din Olt, care s-a luptat în trecut cu fenomenul de bullying. Acum, elevă la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București, a găsit, în sfârșit, oameni care iubesc aceleași valori ca și ea şi se simte inspirată să scrie și să compună atât literatură, cât si melodii.

Asistent voluntar la Radiologie într-un spital din Oradea, o tânără din Sălaj studiază acum Ingineria produselor alimentare. Pasiunea pentru folclor şi talentul muzical au adus-o şi pe ea pe scena „Vedeta populară”.

Şi un tânăr din Mureş care studiază Istorie și Filosofie speră să impresioneze juriul şi publicul cu aptitudinile sale folclorice. La fel, cea mai tânără concurentă a serii, o botoşăneancă pasionată de mistică, aspiră şi ea la titlul de „Vedetă populară“.

(w882) orchestra

În această săptămână, la „Vedeta populară”, artiștii s-au bucurat de acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Național Folcloric Transilvania din Baia Mare, dirijor Eduard Albina.

(w882) VP_Iuliana

foto: Doru Ochea

8:00 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Biserica Domnească Sfantul Nicolae, Curtea de Argeș

Unul dintre cele mai vechi si importante monumente istorice si religioase din Curtea de Arges este Biserica Domneasca "Sfantul Nicolae". Este primul monument de arhitectura religioasa de amploare din Tara Romaneasca. Locasul a fost ridicat la inceputul secolului al XIV-lea, pe timpul domnitorului Basarab I.

Edificiu de cult si gropnita domneasca, biserica era o constructie monumentala si indeplinea calitatile artistice si tehnice menite sa satisfaca dorinta de afirmare a lui Basarab I, cel care a desavarsit procesul de constituire a Tarii Romanesti ca stat feudal independent.

Invitatul emisiunii Bucuria credintei, parintele Constantin Necula, relateaza povestea acestui impresionant monument, dar si a descoperirii mormantului lui Radu I Basarab, singurul mormant de domn aflat neprofanat.

Invitat: preot profesor Constantin Necula

Producător Andrei-Victor Dochia

8:30 Pro patria

Pro Patria este emisiunea militară de televiziune care te aduce mai aproape de Armata României.

Indiferent dacă ești un pasionat al domeniului militar sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine rolul și importanța apărării naționale, Pro Patria te va captiva prin conținutul său informativ și impresionant vizual. Alătură-te nouă în această călătorie în universul militar al României și descoperă curajul și dăruirea celor care asigură securitatea și apărarea țării noastre.

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1