loader
Foto

Fotbalul, matematica şi aviaţia s-au împletit cu folclorul la „Vedeta populară”

Oameni din cele mai diverse domenii de activitate au demonstrat că poartă România în suflet. Iuliana Tudor ne-a prezentat în 29 mai, de la ora 21.00, la TVR 1, în cea de-a şasea ediţie din sezonul 8 al celui mai iubit talent-show de folclor. | VIDEO

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Este arbitru de fotbal, are o diplomă de inginer în Construcții Aerospațiale, iar în timpul liber predă matematică… Nu lasă, însă, deoparte muzica populară, pe care o iubeşte de mică. La cei 24 de ani împliniţi, bistriţeanca se laudă cu o carieră de peste 5 ani în arbitraj.

Jucătorii zâmbesc când o văd, dar în scurt timp îşi dau seama că au toate motivele să o ia în serios! Cât de serioasă e în privinţa viitorului ei în muzică am văzut duminică seară, în ediţia cu numărul 6 din sezonul 8 al celui mai iubit show folcloric din România.

(w882) Iuliana Tu

S-a înscris în competiţie şi o tânără de 17 ani din Olt, care s-a luptat în trecut cu fenomenul de bullying. Acum, elevă la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București, a găsit, în sfârșit, oameni care iubesc aceleași valori ca și ea şi se simte inspirată să scrie și să compună atât literatură, cât si melodii.

Asistent voluntar la Radiologie într-un spital din Oradea, o tânără din Sălaj studiază acum Ingineria produselor alimentare. Pasiunea pentru folclor şi talentul muzical au adus-o şi pe ea pe scena „Vedeta populară”.

Şi un tânăr din Mureş care studiază Istorie și Filosofie speră să impresioneze juriul şi publicul cu aptitudinile sale folclorice. La fel, cea mai tânără concurentă a serii, o botoşăneancă pasionată de mistică, aspiră şi ea la titlul de „Vedetă populară“.

(w882) orchestra

În această săptămână, la „Vedeta populară”, artiștii s-au bucurat de acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Național Folcloric Transilvania din Baia Mare, dirijor Eduard Albina.

(w882) VP_Iuliana

foto: Doru Ochea

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1