loader
Foto

Galerie foto

Gala TIFF 2016, la TVR 1

Filmul  Câini , în regia lui Bogdan Mirică, a câştigat Trofeul Transilvania. La TVR 1, am urmărit duminică, de la 21.10,  Gala de închidere a celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) .

 

O seară cu fast şi multă emoţie la final de TIFF. Filmul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, a câştigat Trofeul Transilvania, sâmbătă, 4 iunie, la Teatrul Naţional Cluj, la Gala de închidere a celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Spectacolul Galei TIFF va fi difuzat de TVR 1 duminică, 12 iunie, de la 21.10.

(w882)

Premiul în valoare de 15.000 de euro i-a fost înmânat regizorului Bogdan Mirică de către Ministrul Culturii, Corina Şuteu. Câini a câştigat recent şi Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes.

Juriul format din Wieland Speck (directorul secţiunii Panorama de la Berlinale), Bill Guentzler (directorul artistic al Cleveland International Film Festival), Margita Gosheva (actriţă), Tomasz Wasilewski (regizor) şi Cătălin Cristuţiu (monteur) a decis şi câştigătorul Premiului pentru cea mai bună regie, în valoare de 5000 de euro: Avishai Sivan, „pentru felul în care descrie lupta dintre religia organizată şi căutarea adevărului în viaţă” în Tikkun. Lui David D’Ingeo, actorul din Un loc la umbră / De l'ombre il y a i-a revenit Premiul pentru Cea mai bună interpretare, în valoare de 1.000 de euro, în timp ce Monika Maydenova şi Alexander Benev au fost recompensaţi cu Menţiunea Specială a Juriului pentru interpretarea din Sete/ Thirst.

(w882)

Peste 800 de invitaţi, spectatori şi jurnalişti au urmărit ceremonia prezentată de Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF. Pe covorul roşu – actriţa Sophia Loren, Ministrul Culturii, Corina Şuteu, regizorul Cristi Puiu, actorii Gheorghe Visu, Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol, actriţele Mădălina Ghenea, Carmen Galin, Olimpia Melinte, Ioana Flora, Cristina Flutur, Rodica Lazăr, prezentatorii TV Amalia Enache, Andi Moisescu, Cătălin Ştefănescu, Pavel Bartoş şi Cabral.

(w882)

Aplaudată minute în şir şi ovaţionată pe covorul roşu, Sophia Loren a fost o apariţie spectaculoasă la Cluj. Pe scenă, Tudor Giurgiu a introdus-o pe invitata de onoare a serii, distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră, înmânat de Mădălina Ghenea. Vorbind în italiană, în aplauzele publicului, Sophia Loren a recunoscut că este extrem de emoţionată şi a promis că va reveni şi anul viitor.

(w882)

TVR1 difuzează ceremonia de decernare a premiilor TIFF 2016 pe 12 iunie, de la ora 21.10. O listă a tuturor premiilor decernate la TIFF în acest an se găseşte aici.

credit foto: Vlad Cupsa, Nicu Cherciu (TIFF)

1:10 Maria din Nazaret (R)

(MARIA DI NAZARET-Italia, Germania, Spania, 2012)

Partea a doua

Regia Giaccomo Campiotti

Cu: Alissa Jung, Luca Marinelli, Andreas Pietschmann, Paz Vega

Dramă biblică. Redactor Adriana Vulpe

X

(Reluare)

2:55 Sport (R)

(Reluare)
 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1