loader
Foto

Gina Lollobrigida în coproducţia „Cervantes, tânărul rebel", la TVR1

TVR1 difuzează duminică, 19 iunie, de la ora 21:50 filmul „Cervantes, tânărul rebel”, o coproducţie Spania, Franţa, Italia din 1967.

 

În filmul regizat după un scenariu de Enrico Bomba de americanul Vincent Sherman (1906-2006) joacă Horst Buchholz, Gina Lollobrigida, José Ferrer, Francisco Rabal, Louis Jourdan, Fernando Rey.

Miguel Cervantes se alătură flotei papale care se luptă cu otomanii, după ce demisionează din postul de secretar particular al monseniorului Acquaviva. Cervantes şi fratele său sunt luaţi prizonieri de piraţi şi ameninţaţi că vor fi vânduţi ca sclavi dacă nu-şi răscumpără libertatea. Cei doi tineri reuşesc să declanşeze o revoltă a deţinuţilor.

Filmul doar ca pretext este o biografie a celebrului scriitor spaniol, în realitate este o romanţată peliculă de aventuri avându-l personaj principal pe tânărul rebel Miguel Cervantes.

„La Lollo", celebra actriţă italiană acum în vârstă de 89 de ani, a fost una dintre cele mai atrăgătoare staruri de cinema din toate timpurile. Gina Lollobrigida a câştigat în 1947 locul III la Miss Italy, an în care primeşte şapte roluri în filme care au făcut-o cunoscută în întreaga lume.

(w882) Gina Lollo

Ea ajunge apoi la Hollywood, unde apare în comedii şi filme de acţiune împreună cu Rock Hudson, Frank Sinatra sau Humphrey Bogart.

(w882) Gina Lollo

Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale ei a fost în filmul „Fanfan la Tulipe” unde a jucat alături de Gérard Philipe. Filmul a primit Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, acordat regizorului, și Premiul pentru regie (acordat aceluiași Christian-Jaque) la Festivalul de la Cannes.

(w882) Gérard Ph

Gina Lollobrigida este laureată a trei premii David di Donatello şi a fost nominalizată de două ori la Globurile de Aur. În 1995, primeşte la Festivalul de la Karlovy Vary premiul pentru întreaga activitate.

(w882) Gina Lollo

Foto: IMDb

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Dosar România

*Trei zile cu Natalia

Documentar.

Realizator Catălin Apostol

Producător Răzvan Butaru

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1