loader
Foto

Handbaliştii U21 luptă cu vikingii pentru Mondiale

TVR 1 şi TVR HD transmit live, pe 6, 7 şi 8 ianuarie, meciurile de calificare ale naţionalei de handbal de tineret a României pentru Campionatul Mondial din 2017, în compania reprezentativelor  Danemarcei, Suediei şi Bulgariei.

 

Naţionala de handbal de tineret a României (sub 21 de ani) urmează să susţină, în următoarele zile, meciurile din turneul de calificare la Campionatul Mondial din 2017. Etapa va avea loc în 6-8 ianuarie la Piteşti, cele şase partide fiind transmise în direct la TVR 1, respectiv TVR HD, comentate de Dragoş Cojocaru.

Tricolorii vor juca într-o grupă dificilă, cu Danemarca (6 ianuarie), Suedia (7 ianuarie) şi Bulgaria (8 ianuarie), meciuri în urma cărora se califică doar primul loc. Faţă de Danemarca şi Suedia, care se bazează pe câţiva jucători cu experienţă la nivelul Ligii Campionilor, România are la dispoziţie numai doi handbalişti care evoluează constant la nivelul Ligii Naţionale. 12 dintre cei 18 handbalişti convocaţi sunt componenţi ai formaţiilor din liga secundă. Faptul că joacă în faţa propriului public şi posibilitatea de a se remarca în handbalul de top sunt însă motivaţii puternice pentru sportivii români.

Tricolorii antrenaţi de Ovidiu Mihăilă, cel care califica România în 2015 după o pauză de un deceniu la un Mondial de tineret (locul 8 în Brazilia), speră să încurce şi de această dată calculele hârtiei şi să depăşească reprezentativele scandinave, mult mai bine cotate:

„Întâlnim două şcoli de handbal foarte puternice, dar şi handbalul masculin românesc este în creştere şi există potenţial. Unitatea echipei va fi atuul nostru în faţa Danemarcei şi Suediei. Sunt convins că în anii următori vom avea la naţionala de seniori mulţi handbalişti din această generaţie", a declarat antrenorul.

(w882) poster han

Lotul României:

Portari: Dan Vasile (HCDS Constanţa), Răzvan Apostu (CNOT Braşov), Mihai Merlă (CSM Bucureşti)

Extremă stânga: Csog Vencel (HC Odorhei)

Interi stânga: Alexandru Dascălu (CSM Bucureşti), Alexandru Bologa (HCDS Constanţa), Robert Gal (Ştiinţa Bacău)

Centri: Iosif Buzzle (CNE Sighişoara), Robert Nagy (Academia Minaur), Octavian Bizău (CSM Bucureşti), Dragoş Hanţaru (Ştiinţa Bacău)

Interi dreapa: Bogdan Mănescu (CSM Bucureşti), Ionuţ Broască (Ştiinţa Bacău)

Extreme dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Ferencz Csaki (CNOT Braşov)

Pivoţi: Gabriel Dumitriu (Ştiinţa Bacău), Mihai Becheru (CSM Bucureşti), Ştefan Leonard (Poli Timişoara).

Meciurile sunt programate după cum urmează

Suedia - Bulgaria, vineri, 6 ianuarie, ora 14.00, în direct la TVR HD

România - Danemarca, vineri, 6 ianuarie, ora 16.00, în direct la TVR HD (şi înregistrat la TVR 2, sâmbătă, 7 ianuarie, ora 11.00)

România - Suedia, sâmbătă, 7 ianuarie, ora 16.00, în direct la TVR 1 şi TVR HD

Bulgaria - Danemarca, sâmbătă, 7 ianuarie, ora 18.00, în direct la TVR HD

România - Bulgaria, duminică, 8 ianuarie, ora 16.00, în direct la TVR 1 şi TVR HD

Danemarca - Suedia, duminică, 8 ianuarie, ora 18.00, în direct la TVR HD

2:20 Anchetele comisarului Antonescu (R)

Documentar.

O emisiune de Dan Antonescu

Producator Dana Ștefănescu

X

(Reluare)

2:45 Care pe care (R)

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

(Reluare)
 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1