loader
Foto

Hilary Swank luptă pentru dreptate în filmul de duminică de la TVR 1

Duminică, 13 martie, de la ora 21:10, TVR 1 vă invită să urmăriţi filmul artistic american inspirat dintr-un caz real „Betty Anne Waters”, cu Hilary Swank şi Sam Rockwell în rolurile principale, în regia lui Tony Goldwyn.

 

Filmul realizat în 2010 are ca titlu original „Conviction”, iar scenariul lui se bazează pe fapte reale, petrecute în SUA în 1983: Kenneth Waters este acuzat pe nedrept de jaf și crimă și condamnat la închisoare pe viață. Sora lui, Betty Anne Waters, o femeie divorțată care își crește singură cei doi copii, hotărăşte să-şi apere fratele. Timp de 12 ani, Betty Anne studiază Dreptul și îşi obține diploma de licență.

Regia este semnată de Tony Goldwyn. Pe actorul Tony Goldwyn, aici în postura de regizor, cinefilii l-au putut remarca în serialul „Scandal” în rolul preşedintelui SUA Fitzgerald Grant.

Tony Goldwyn este regizor de seriale TV în principal, inclusiv al câtorva episoade din „Anatomia lui Grey” şi „Lege şi ordine”, dar a realizat şi lungmetraje pentru marele ecran „The last kiss”, „Someone like you” sau „A walk on the Moon”.

(w882) Tony Goldw

În distribuţia filmului difuzat duminică seara la TVR1 îi regăsim pe Hilary Swank, Sam Rockwell şi Melissa Leo.


Între premiile câştigate de acest film, datorate regizorului şi actorului din rolul principal, se află şi cele de la Boston Film Festival – pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor.

(w882) Tony Goldw

Actriţa de 41 de ani Hilary Swank a avut în 1994 primul ei rol principal - în "The Next Karate Kid" unde îi sunt puse în valoare calităţile fizice.

A jucat şi în mai multe seriale, inclusiv în "Beverly Hills 90210".

În 1998 o interpretează pe Teena Brandon în "Boys Don't Cry", rol pentru care câştigă Oscarul. O altă interpretare remarcabilă a fost cea din "Million Dollar Baby", unde câştigă al doilea Oscar din cariera sa de actriţă, filmul primind, de altfel, în 2005, patru statuete din partea Academiei Americane de Film.

Hilary Swank este şi producător de film – „Iubit de împrumut” şi „Beautiful Ohio”.

(w500) Hilary Swa

Foto: American Broadcasting Companies, IMDb

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1