loader
Foto

Horaţiu Mălăele: Marea virtute a unui actor mare este umilinţa

La „Nocturne” continuăm seria Best of, iar pentru vineri, 21 august, Marina Constantinescu v-a pregătit un altfel de dialog cu Horaţiu Mălăele. De la ora 00:45, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Marina Constantinescu
Nocturne

Despre actorul Mălaele se ştiu mult mai multe lucruri decât despre desenatorul, caricaturistul Mălăele. Şi această latură a încercat, cu succes, s-o exploreze realizatoarea şi moderatoarea emisiunii Nocturne, Marina Constantinescu.

Astfel am aflat că elevul Horaţiu chiulea de la orele de desen, deşi era atât de înzestrat – „era ca într-o căsnicie în care bărbatul nu prea dă pe-acasa”.

În dialogul nocturn realizat în 2006, Horaţiu Mălăele spune că îi este profund recunoscător profesoarei lui de desen (căreia i se spunea „Bombonica”), pentru că l-a învăţat „să gândească desenând”.

„Marea virtute a unui actor mare este umilinţa!”


Vineri, o ediţie despre formatori, modestie şi piosenie, despre „cicatricile” pe care marile întâlniri le-a imprimat în existenţa invitatului nostru şi despre nemărginita dragoste faţă de teatru.

„Sunt un om normal care încearcă să comunice cu lumea”, spune artistul. Concluzia emisiunii este că, acolo unde există artă, nu-i nici bătrâneţe, nici suferinţă şi nici chiar moarte.

***

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile"

Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi redactorul Oana Cucuruzeanu.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe TVR+, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook - Nocturne.



22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revolutie, caderea comunismului,

Virgil Măgureanu la Dosar Romania. Partea I

Producător Răzvan Butaru

0:00 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1