loader
Foto

Galerie foto

„Ia atitudine!”: proiecte sociale pentru copii, tineri, familii

Efectele sărăciei în viaţa copiilor şi legătura acesteia cu abandonul şcolar este tema emisiunii Ia atitudine de l uni. Anda Docea şi invitaţii ei ne prezintă programe sociale pentru copii şi tineri în 18 aprilie, la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi TVR+ .

 

TOT CE CONTEAZĂ

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

„Trebuie să spargem cercul vicios al lipsei de viitor prin lipsa de educaţie şi să tratăm direct sursa problemelor. Nu ne putem permite ca, din cauza sărăciei de azi, copiii care vor asigura pâinea de mâine a generaţiilor viitoare să rateze şansa să se dezvolte normal şi să-şi câştige traiul cu demnitate. Copiii nu ajung la şcoală pentru că sunt flămânzi, nu au cele necesare şi nu are cine să îi susţină în demersul educaţional. Devin astfel adulţi fără pregătire, cu şanse de angajare reduse, care îşi formează familii cu aceleaşi probleme, generaţie după generaţie”, spune Daniela Buzducea, director executiv World Vision România. La sfârşitul lunii martie, World Vision România a lansat programul „Pâine şi mâine”, prin care se asigură unui număr de 2.500 de copii, din zonele defavorizate, o masă caldă în fiecare zi şi sprijin pentru realizarea temelor.

(w882)

La Ia atitudine, Anda Docea şi invitaţii ei ne fac cunoscute astfel de iniţiative menite să atragă atenţia asupra efectului sărăciei în viaţa copiilor şi a legăturii ei cu abandonul şcolar. Daniela Buzducea, director executiv World Vision România, Diana Certan, director executiv al Organizaţiei Umanitare Concordia şi Mugur Vărzariu, fotograf documentarist, ambasador World Vision România, aduc informaţii despre alte proiecte sociale care au drept scop susţinerea familiilor aflate în dificultate, îngrijirea şi reintegrarea socială a copiilor şi a tinerilor, educaţia vocaţională şi formarea profesională. Programul Ia atitudine, difuzat în direct în fiecare luni dimineaţă, de la 10.00 la 11.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

Concret, Diana Certan ne va spune, la Ia atitudine, cum îi pregăteşte „Şcoala de meserii” a Organizaţiei Umanitare Concordia pe tinerii defavorizaţi social pentru meseriile de brutar, tâmplar, bucătar, chelner sau horticultor. După doi ani de studiu şi practică, şcoala le acordă o diplomă recunoscută Autoritatea Naţională pentru Calificări şi îi sprijină în găsirea unui loc de muncă. Mugur Vărzariu, ambasador World Vision România, va povesti luni dimineaţă cum se îmbină fotografia cu activismul social, în încercarea de a transmite, cu viziune şi emoţie, un mesaj de nediscriminare şi de toleranţă.

Ia atitudine! deschide linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”, difuzate la TVR 1 de la ora 10.00, de luni până vineri. Programul pune în prim-plan ONG-urile care au accesat fonduri europene pe diverse domenii: persoane cu dizabilităţi, construcţia de locuinţe pentru romi, reînfiinţarea unor ateliere de meserii care să ofere o şansă tinerilor de la sate etc. În acelaşi timp, telespectatorii pot vedea scurte anchete, în cadrul cărora sunt analizate acţiunile unor firme care au încasat bugete semnificative şi nu au reuşit să materializeze nimic din ceea ce era înscris în caietul de sarcini.

 

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1