loader
Foto

„În grădina Danei": Secretele bulboaselor

Emisiunea „În grădina Danei" se difuzează în fiecare duminică, de la ora 10:00, la TVR 1 și online pe TVR+.

 

Dana Constantinescu
În grădina Danei

Florile cu bulbi sunt ideale pentru grădinarii începători. Îngrijirea lor nu necesită multă bataie de cap, iar rezultatul este neașteptat.

Când spun bulbi nu vă gândiți doar la lalele, ci începeți cu ghioceii și terminați cu crinii de iarnă. Paleta fiind atât de diversă, puteți avea o grădină colorată tot anul.

Aici aveți câteva sfaturi utile pentru a vă aranja o grădină cu stil:

  1. Cumpărați produse de calitate, din magazine specializate. Bulbii mari fac flori mari, dar trebuie studiați cu atenție la achiziționare, pentru a elimina exemplarele bolnave. Tesutul bulbilor să fie dur la palpat, să nu aibă pete moi, mucegăite sau putrezite, iar suprafața lor nu trebuie să fie ridată.
  2. Fiecărei plante trebuie să-i alegei locul care i se potrivește. De exemplu, ceapa ornamentală, care este de talie înaltă, o puteți planta în straturile de flori.
  3. Pentru o imagine mai armonioasă plantați mai mulți bulbi într-un grup. Atenție! Nu în aceeași groapă, ci unul lângă altul.
  4. Acum plantați plantele care înfloresc toamna, iar din august până în noiembrie, pe cele care înfloresc primăvara. Tuberculii trebuie puși în pământ la scurt timp după cumpărare.
  5. Fiecare bulb se îngroapă la o adâncime de două-trei ori mai mare decât mărimea sa.
  6. Aproape orice sol se pretează la dezvoltarea florilor din bulbi, doar să aveți grijă ca apa să nu stagneze în acel loc.
  7. Dacă planta nu mai face flori înseamnă că trebuie să divizați tijele.
  8. Florile ofilite se taie sistematic.
  9. După ce florile s-au trecut, tăiați tijele, dar mai lăsați frunzele până acestea se vestejesc de tot. Frunzele vor ajuta bulbii să acumuleze suficiente substanțe hrănitoare pentru a înflori și anul următor.

10.  Plantele sensibile la ger se scot din pământ. Bulbii se păstrează peste iarnă într-un loc uscat, răcoros și întunecos.

Iată o sugestie a Danei de pus în grădină:

-          Laleaua pestriță preferă solurile umede

(w882) lalea pest

-          Brebenelul are nevoie de un pământ aerat, cu humus care să conțină și pietre

(w882) erasthis

-          Eremurus este foarte frumos, dar nu este pentru începători, pentru că are nevoie de condiții speciale ale mediului înconjurător.

(w882) eremurus

-          Ceapa decorativă preferă locurile semiumbroase și un sol bine drenat

(w882) ceapa deco

-          Coroana împăratului (laleaua regală) cu mirosul de mosc-usturoi al bulbului ține la distanță soarecii

(w882) the royal

-          Eranthis-ul nu necesită îngrijire specială, dar trebuie plantat într-un loc umbros, răsare chiar și de sub zăpadă.

(w882) erasthis

Producător: Dana Constantinescu

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1