loader
Foto

Galerie foto

In Memoriam Adrian Enescu: programe speciale la TVR

Sâmbătă și duminică, TVR 1 și TVR 2 a difuzat două materiale de colecție, în memoria compozitorului român.

 

Adrian Enescu a fost printre primii artişti de muzică electronică din România. Regretatul artist este cunoscut publicului pentru piesa „Bună seara, iubito", fiind cel care a definit stilul Loredanei Groza.

Compozitor, orchestrator, instrumentist, Adrian Enescu s-a născut la 31 martie 1948, la București. A făcut studii muzicale la secția pian a Liceului de muzică nr. 2 din București, apoi la secția de Compoziție a Conservatorului de Muzică 'Ciprian Porumbescu' (1974). Din 1977 devine membru al UCMR, după prima sa apariție discografică, din 1975, în calitate de orchestrator.

Sâmbătă, 20 august: Garantat 100%, cu Adrian Enescu (TVR 1)

Pe 20 august, de la ora 18:00, la TVR 1 puteți urmări interviul realizat, în 2014, de Cătălin Ștefănescu, pentru emisiunea Garantat 100%.

„Există însă şi o parte esenţială a acestei cariere admirabile, o parte mai puţin cunoscută, dedicată muzicii culte şi zonelor de experiment. E destul de puţin cunoscut, din nou, pentru marele public de la noi, faptul că invitatul nostru a reuşit şi o carieră internaţională remarcabilă, scriind muzică de teatru, pentru balet sau pentru musicaluri, în Europa, în Japonia sau în Australia”, astfel îşi prezenta Cătălin Ştefănescu invitatul emisiunii Garantat 100%.

Poveşti despre istoria muzicii electronice, despre hiturile pop compuse pentru Grupul Stereo şi pentru Loredana Groza, despre cenzura filmelor în comunism, dar şi despre folclor rural, urban şi… manele, în interviul de colecție Garantat 100%.

Interviul este disponibil online pe TVR+.

Duminică, 21 august: Teatru TV – piesa „Șarpele” (TVR 2)

Casa de Producție TVR difuzează duminică, de la ora 13:40, piesa „Șarpele”, după Mircea Eliade, cu ilustrația muzicală realizată de Adrian Enescu.

Adaptarea piesei a fost făcută de Adriana Rogovski și Viorel Sergovici, cu o scenografie de Dumitru Georgescu. Din distribuție fac parte actori ca Gheorghe Dinică, Mitică Popescu, Ilinca Goia, Claudiu Bleonț, Mircea Rusu, Victoria Cociaș, Alexandru Jitea, Cătălina Mustață și Toni Cristin.

Printre realizările lui Adrian Enescu în domeniul muzicii de film sau de teatru se numără coloana sonoră a filmului „Noro”, regizat de Radu Gabrea (2002), spectacolele de teatru „Iluzia comică” de Pierre Corneille, în regia lui Alexandru Darie (Premiul UNITER pentru 'Cel mai bun spectacol', 2000), „La țigănci”, adaptare după Mircea Eliade, în regia lui Alexander Hausvater (2001) sau „Anatomie. Titus. Căderea Romei” de Heiner Muller (r. Alexandru Darie, 2003). A realizat coloana sonoră pentru filmul „Second Hand” (r. Dan Pizza, 2005) și muzica pentru filmul „Femeia visurilor” (r. Dan Pizza, 2005).

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitata Lavinia Barlogeanu

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1