loader
Foto

In memoriam Marioara Murărescu

TVR a programat, în perioada 31 ianuarie - 2 februarie, ediţii in memoriam dedicate realizatoarei Tezaurului folcloric

 

Tezaur folcloric
  • Ediția de colecție a emisiunii Confesiuni (cu Marioara Murărescu) este disponibilă online pe TVR+
  • Ediția specială In Memoriam Marioara Murărescu este disponibilă online pe TVR+
  • Ediția de colecție a emisiunii Parteneri de week-end este disponibilă online pe TVR+
  • Ediția de colecție a emisiunii Tezaur Folcloric este disponibilă online pe TVR+

Pentru acest sfârşit de săptămână, TVR a programat o serie de emisiuni dedicate marii doamne a folclorului nostru, de numele căreia se leagă cei peste 30 de ani de Tezaur folcloric.

Vineri, 31 ianuarie, telespectatorii TVR pot revedea emisiunea Confesiuni a cărei invitată a fost Marioara Murărescu, ediţie difuzată de la ora 13.00 la TVR 2, respectiv de la 16.00, la TVR 1. Realizatoarea TVR oferea atunci, în platoul găzduit de Iuliana Marciuc, mărturisiri de suflet, emoţionante, unice.

Vineri seară, de la 21.00, Iuliana Tudor prezintă în direct, din Studioul 2 al Televiziunii Române, In memoriam Marioara Murărescu, un program dedicat doamnei folclorului românesc, alături de invitaţi care i-au fost aproape realizatoarei şi cu imagini din emisiuni filmate de-a lungul anilor. Emisiunea va putea fi văzută în reluare sâmbătă, 1 februarie, de la ora 10.45.

Tot sâmbătă, de la ora 18.10, telespectatorii TVR 1 pot revedea o ediţie a Partenerilor de weekend în care echipa emisiunii a vizitat-o pe Marioara Murărescu acasă, pentru o discuţie caldă, relaxată.

Pe 2 februarie, de la ora 15.00, telespectatorii TVR 1 pot urmări o ediţie specială Tezaur folcloric, emisiune a cărei existenţă este legată pentru totdeauna de numele Marioarei Murărescu.

Îndrăgita realizatoare şi-a început cariera în Radiodifuziunea Română în 1972, producând iniţial emisiuni radio, iar din 1977 emisiuni folclorice şi programe speciale în TVR. „La noi e o vorbă: cine iubeşte cântecul este om bun, căci cântecul poate îmblânzi şi fiarele”, spunea Marioara Murărescu.

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1