loader
Foto

Galerie foto

Iubire dincolo de moarte, duminică, la „Ochiul magic”

Trei noi reportaje-anchetă – „Dihonia locurilor de veci”, „Adelina” şi „Violenţa în educaţie” – prezentate la „Ochiul magic” pe 6 noiembrie, la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ochiul magic

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Un conflict iscat în comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi, nu îi lasă să se odihneascǎ în pace nici pe cei morţi, nici pe cei vii. Scandalul a împărţit enoriaşii în două tabere: pe de o parte, un proprietar pe al cărui teren se află un cimitir cu 80 de morminte, iar de cealaltă parte, sătenii care şi-au îngopat aici rudele. Despre „Dihonia locurilor de veci” aflăm mai multe în primul reportaj al ediţiei din 6 noiembrie a emisiunii Ochiul magic, semnat de Cristina Ţilică şi difuzat la TVR 1 duminică, de la ora 19.00.

(w882) Dihonia lo

Să salvezi un suflet nu e niciodată prea târziu. Adelina a devenit mamă la numai 25 de ani, în momentul în care l-a văzut pe Cristi, un băieţel lăsat de mama biologică să moară pe patul unui spital. Povestea unei iubiri dincolo de moarte ne-o spune Alina Amza în reportajul „Adelina”, ce poate fi urmărit în aceeaşi ediţie Ochiul magic.

(w882) Adelina

Violenţa în şcoli a ajuns atât de răspândită încât se pare că nimănui nu-i mai pasă. Care sunt cauzele acestui fenomen şi cum poate fi el prevenit? Detalii despre acest subiect aflăm tot duminică, de la 19.00, în reportajul lui Daniel Georgescu, „Violenţa în educaţie”, difuzat la Ochiul magic de la TVR 1 şi TVR+. O rubrică de comisarul Dan Antonescu.

(w882) Violenta i

***

Ochiul magic ne prezintă realitatea filtrată prin obiectivul camerei de luat vederi. În fiecare duminică, situaţii dramatice sau inedite, personaje interesante ne sunt auduse pe micul ecran la Ochiul magic. Emisiunea investighează cazuri sau fenomene sociale care prezintă un deosebit interes pentru public.

În fiecare ediţie Ochiul magic, telespectatorii pot urmări două reportaje–anchetă, realizate într-un stil dinamic, atât ca montaj cât şi ca mod de redactare. Subiectele emisiunii sunt din actualitate. Pentru a ilustra cât mai bine teme care nu sunt atât de ofertante din punctul de vedere al imaginii, realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu apelează la reconstituiri ale evenimentelor. Investigaţiile au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni. Colaboratorul permanent al programului este col (r) Dan Antonescu. Investigaţiile sale au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni.

(w882) Dan Antone

 

Jurnalişti:  Tiberiu Ştefănescu, Denisa Anghel, Cătălin Apostol, Ileana Gaiţă, Daniel Georgescu, Alina Amza

Producător:  Dana Ştefănescu

0:10 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:40 Operaţiunea Monstrul (R)

( România, 1976)

Regia Manole Marcus

Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru

Comedie. Redactor Gabriela Onea

(Reluare)
 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr1