loader
Foto

Judecătorul Cristi Danileţ de la CSM, invitat la Vorbeşte liber! de la TVR 1

Sorin Avram îl are alături şi pe Doru Buşcu, redactor şef Caţavencii . Emisiunea Vorbeşte liber! se transmite în direct la TVR 1 în 28 mai, de la 21.00.

 

Sorin Avram

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Referitor la solicitarea de înlăturare din funcţie a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizez că Preşedintele României nu dispune de asemenea competenţe constituţionale sau legale. În plus, Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi al procurorilor nu prevede instituţia demiterii, ci pe cea a revocării, ca modalitate juridică de încetare a unei funcţii de conducere exercitate de un judecător sau de un procuror înainte de termenul pentru care a fost numit. Măsura revocării nu poate fi luată de către Preşedintele României. Aplicarea acestei sancțiuni se poate face numai după parcurgerea unei proceduri ale cărei etape sunt prevăzute de Legea nr. 303/2004", se arată în scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis oferită drept răspuns la cererea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind demisia Liviei Stanciu şi a Laurei Codruţa Kovesi.

Cristi Dănileţ, membru CSM şi Doru Buşcu, redactor şef Caţavencii vin să comenteze la emisiunea  Vorbeşte liber! de astăzi, 28 mai, răspunsul oferit de preşedintele Klaus Iohannis la solicitarea preşedintelui Senatului. Situaţia parlamentarilor pentru care procurorii cer încuviinţarea pentru reţinere şi arestare preventivă, dar şi unele afirmaţii făcute de politicieni, despre care CSM spune că aduc atingere justiţiei sunt de asemenea teme de discuţie la Vorbeşte liber!. Emisiunea Vorbeşte liber! se transmite în direct la TVR 1 şi TVR+, de la ora 21.00.

În talk-show-ul TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Moderată de jurnalistul Sorin Avram, emisiunea Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului, care generează cele mai multe comentarii. Lideri de opinie, personalităţi publice de notorietate, subiecte fierbinţi se întâlnesc într-o dezbatere „plină de nerv, dar fără nervi şi care nu face jocurile nimănui” (Sorin Avram), de luni până joi, după Telejurnal, în direct la TVR 1.

Emisiunea este urmată, de la 22.00, de Biziday, cu Moise Guran, şi de late night show-ul Starea naţiei, cu Dragoş Pătraru, de la ora 22.50. Toate cele trei programe pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

15:55 EURO polis

(redifuzare)Emisiune despre comunitățile etnice din România

Slovacii din România* Muzeul bulgarilor din Banat*

Biserica bulgarilor din Lunca, jud.Tulcea.

Producător Nicoleta Epure

16:45 Floarea nopţii

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1